2B arazileri” ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Halk arasında sıkça duyulan bu tabir, orman vasfını yitirmiş taşınmazları ifade ediyor.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir’de yer alan arazileri 200 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Araziler Beypazarı ve Havran’da yer alıyor.
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda “Amerika’da mı ev almak mantıklı, yoksa Türkiye’de mi” diye sorarak, dolar bazında konut fiyat indekslerini paylaştı.
Açıklanan rakamlara göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri (mortgage) almaya devam ederken, söz konusu borç kalemi üçüncü çeyrekte 13,07 trilyon dolara çıktı.
Yorumlar