Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 81 şehirde hayata geçireceği 'Yüzyılın Konut Projesi' için başvurular 3 gün sonra resmen başlıyor.
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda “Amerika’da mı ev almak mantıklı, yoksa Türkiye’de mi” diye sorarak, dolar bazında konut fiyat indekslerini paylaştı.
İnşaat piyasasında malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektöre bomba gibi düştü. İnşaat demirinin ton fiyatı 30 bin TL'yi aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.
Yüzyılın Konut Projesi için 10 Kasım'da, TCKN'nin son rakamı '0' olan vatandaşlar başvuru yapabilecek. 11 Kasım'da son rakamı '2', 12 Kasım'da '4', 13 Kasım'da '6', 14 Kasım'da '8' olan vatandaşların başvuruları kabul edilecek.
Yorumlar