8 Aralık 2020 Salı

Şubeleşme çalışmalarını hızlandıran ve yılsonuna kadar 50 şube açmayı planlayan Emlak Katılım, aynı zamanda hayata geçirdiği "e-şube" ile müşterilerine tüm bankacılık hizmetlerini bir arada sunuyor.



Şubeleşme çalışmalarını hızlandıran ve yılsonuna kadar 50 şubeye ulaşmayı amaçlayan Emlak Katılım, aynı zamanda hayata geçirdiği "e-şube" ile müşterilerine tüm bankacılık hizmetlerine devam ediyor.

Dünya'da yer alan habere göre; katılım bankacılığı alanının en genç üyesi olarak faaliyetlerini sürdüren Emlak Katılım, şubeleşme yatırımlarını kararlılıkla sürdürerek büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin ekonomik konumuna güvendiklerini ve bu güven ışığında şubeleşme çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, “Bu alanda yakaladığımız başarıya paralel olarak hedef büyüttük ve 2020 yılı için planladığımız 40 şube hedefini yukarı yönlü revize ederek 50’ye yükselttik.” diye konuştu. 

Son olarak açtığı İstanbul Kavacık ve Beşyüzevler ile Batman ve Diyarbakır şubeleriyle birlikte hizmet noktasını artıran Emlak Katılım; Merkez (Ataşehir), Fatih, İkitelli, Ümraniye, Erenköy, Laleli, Sultanbeyli, Bağcılar, Pendik, Altunizade, Beykent, Güneşli, İmes, Merter, Üsküdar, Avcılar, Metrokent, Maslak, Gebze, Ankara,  Ankara  (Ostim), Aksaray, Bursa, Bursa Yıldırım, İzmir, İzmit, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Samsun, Kayseri, Rize, Adana, Konya, Konya Büsan ve Antalya şubeleriyle hizmet veriyor.

Dijitalleşme yatırımları sürüyor

Emlak Katılım için elzem olan her noktada bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Nevzat Bayraktar, şubeleşme çalışmalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini açıkladı. Müşterilerine her kanaldan ihtiyaç duydukları finansal hizmetleri sunmayı amaçladıklarını anlatan Bayraktar, yakın zamanda hizmete sundukları “e-şube” ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şube kanalıyla müşterilerimize bulundukları lokasyonlarda ulaşmaya devam ederken “e-şube” sayesinde de tamamen dijital kanal üzerinden müşteri kazanmayı ve tüm müşterilerimize ihtiyaç duydukları bankacılık hizmetlerinden faydalanmalarını hedefliyoruz. Dijital bankacılık alanında müşteri memnuniyeti ve bağlılığını sağlayacak ürünler özelinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu kulvarda da büyümeye odaklanıyoruz.”

Pandemide büyümeye devam etti

2020 yılında sektörün durumu hakkında konuşan Bayraktar, tüm dünyayı saran COVID-19 salgınının diğer sektörleri olduğu gibi bankacılık sektörünü de önemli ölçüde etkilediğinden bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Ülkemiz yerinde ve zamanında atılan adımlarla, pandeminin yarattığı negatif tablodan minimum seviyede etkilendi. Bu bağlamda oluşan güven ortamı, bizlere güç verdi ve faaliyetlerimize pozitif şekilde yansıdı. Pandemi döneminde aldığımız aksiyonlarla, büyümeye devam ettik. Gerek şubeleşme gerekse finansal yapı anlamında güçlendik. Emlak Katılım olarak yılın ilk yarısındaki makroekonomik görünüm ve ekonomik gelişmelere hızla uyum sağladık. Kredi stratejileri ve politikalarımızı gözden geçirerek pazarlama stratejimizde gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdik.”

Hükümetin pandemi ile mücadelede oluşturduğu destek paketleri kapsamında, ölçekleri kapsamında reel sektöre destek sunduklarından bahseden Bayraktar, “Ekonomik aktiviteye desteğimizi hız kesmeden sürdürdük. Düşük maliyetli konut finansmanı teşviki ile 250 alt sektörü etkileyen inşaat sektöründe amaçlanan canlanma büyük ölçüde sağlanmış oldu. Emlak Katılım olarak biz de bu kampanya kapsamında sektöre katkı sağladık.” dedi.

Salgına rağmen aktif büyüklük 16.2 milyar TL’ye ulaştı

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar şu açıklamalarda bulundu: “Salgının oluşturduğu negatif etkilere rağmen aktif büyüklüğümüzü 9.2 milyar TL’den 16.2 milyar TL’ye taşıyarak yüzde 76,1‘lik bir büyüme gerçekleştirdik. Özellikle reel sektörü destekleyen fonlar kullandırdık. Kullandırdığımız fon büyüklüğümüz 11 milyar TL’yi geçerken, topladığımız fonlar da 10.5 milyar TL civarında gerçekleşti. 14 Ekim 2020 itibariyle yaklaşık 2.8 milyar TL tutarında 18 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Haziran ayında 369 gün vadeli, 4 dönemsel kira ödemeli olarak ihraç ettiğimiz kira sertifikası Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı sukuk ihracı oldu. Piyasaya nazaran daha uzun vadeli olarak gerçekleştirdiğimiz sukuk ihraçlarımıza gelen yoğun talepten memnuniyet duyuyoruz. Bu talebe yanıt vermek amacıyla yurt içinde 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yapılacak kira sertifikası ihraçlarımız için SPK’ya yaptığımız başvurumuz 17.09.2020 tarihinde onaylandı.”

Yorumlar

Diğer Haberler

Konut sektöründe temelden alım satım trendi giderek zayıflıyor!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman yaptığı açıklamada geçmişte temelden alım ve satımın sıklıkla tercih edildiğini fakat şimdi hem müteahhitlerin hem de vatandaşların söz konusu bu yönteme mesafeli yaklaştığını dile getirdi.
Konutta makas değişikliği! Fiyatlar ne olacak?
TCMB tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi yaklaşık 3 yıl sonra ilk defa reel olarak azalış gösterdi. İşte söz konusu verileri Habertürk'teki köşesine taşıyan Abdurrahman Yıldırım'ın konu ile ilgili o yazısı...
65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın
Memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammıyla 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da yükselecek. O rakamlar tek tek açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı kaç TL olacak? 
Akaryakıt fiyatları yarından itibaren tam bu kadar olacak! Bu sefer indirim müjdesi geldi!
Ramazan Bayramı öncesinde peş peşe zam ve indirim haberleriyle gündeme gelen akaryakıtta bu gece rakamlar yeniden değişiyor. İşte ayrıntılar ve 24 Nisan 2024 fiyat listesi...
Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!
Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...