3 Aralık 2020 Perşembe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ihalesiz şekilde 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.



 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ilişkin iddialara yanıt verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Varank yazılı açıklamasında, endüstri bölgesinin inşaatı için kamu kaynaklarından faydalanılmadığını dile getirdi. 

Bakan Varank'ın yazılı açıklamasında yer alan detaylar şu şekilde: 

"Endüstri bölgelerinin yatırıma hazır hale gelmesi için gereken proje, etüt, inşaat gibi tüm harcamalar herhangi bir kamu kaynağı kullanılmaksızın yönetici şirketler tarafından yapılır. Nitekim, Filyos Endüstri Bölgesi'nde de yönetici şirket, kendi kaynaklarını kullanarak altyapı çalışmalarına başlamıştır. Bununla birlikte henüz hiçbir yatırımcıya yer tahsisi yapılmamıştır. Altyapı yatırımları tamamlandıktan sonra bölgede yer alacak yatırımcılara ilişkin nihai karar verme yetkisi Bakanlığımıza aittir."

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

Yorumlar

Diğer Haberler

Mercan İplik Tekstil’e 3 ay geçici konkordato mühleti verildi!
Şanlıurfa Asliye Ticaret Mahkemesi, Mercan İplik Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında üç ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi. 
Danıştay'dan Kızılbük GYO'nun ÇED projesine onay! Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma talebi reddedildi!
Danıştay Dördüncü Dairesi, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının iptali için yürütmeyi durdurma istemini reddetti.
39 yıldır tekstil sektöründeydi... Enki Çorap'tan konkordato başvurusu! 
1986 yılından itibaren, tekstil sektöründe faaliyet gösteren Enki Çorap, mali sıkıntılarından dolayı konkordato başvurusunda bulundu.
Ankara'da arsa fiyatları da uçtu! Emlakçı, tarlanın fiyatını bir ayda tam 6 milyon 500 bin TL artırdı!
Ankara'da arsa fiyatları, konut fiyatlarındaki artışı aratmayacak şekilde arttı. Bir emlak firması, Ankara'da satılık arsanın fiyatını bir ayda tam 6 milyon 500 bin TL artırdı. İşte o ilan...
ZNC Gayrimenkul’ün konkordato başvurusu mahkeme tarafından reddedildi!
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, ZNC Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi’nin konkordato başvurusunu reddetti.