3 Aralık 2020 Perşembe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ihalesiz şekilde 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.



 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ilişkin iddialara yanıt verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Varank yazılı açıklamasında, endüstri bölgesinin inşaatı için kamu kaynaklarından faydalanılmadığını dile getirdi. 

Bakan Varank'ın yazılı açıklamasında yer alan detaylar şu şekilde: 

"Endüstri bölgelerinin yatırıma hazır hale gelmesi için gereken proje, etüt, inşaat gibi tüm harcamalar herhangi bir kamu kaynağı kullanılmaksızın yönetici şirketler tarafından yapılır. Nitekim, Filyos Endüstri Bölgesi'nde de yönetici şirket, kendi kaynaklarını kullanarak altyapı çalışmalarına başlamıştır. Bununla birlikte henüz hiçbir yatırımcıya yer tahsisi yapılmamıştır. Altyapı yatırımları tamamlandıktan sonra bölgede yer alacak yatırımcılara ilişkin nihai karar verme yetkisi Bakanlığımıza aittir."

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

Yorumlar

Diğer Haberler

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!
Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.
Prime Tan Suites peşin ödemelere yüzde 10 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje! 
Prime Tan Suites projesinde konut satışları başladı. Projede peşin ödemelere yüzde 10 indirim imkanı sunuluyor. Peki Prime Tan Suites nerede? İşte projeyle ilgili merak edilenler...
Kent Etiler'de kişiye özel ödeme planı! Teslimler 2026'da!
MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası taşıyan Kent Etiler projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. 1.361 adet konuta yer verilen projenin teslimlerinin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!
Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.
Yatırımcılara büyük müjde! Yüzde 20 indirimle her türlü belge, vergi, resim ve harçtan muaf 4 arsa ve 3 arazi satılacak!
Bursa ve Sakarya'da yer alan arsa ile araziler yüzde 20 indirimle satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.