11 Kasım 2020 Çarşamba

Doğuş GYO Yönetim Kurulu toplantısında aldığı karar ile Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildi.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2020 yılı gayrimenkul değerleme şirketlerinin belirlenmesi hakkında açıklama yaptı.

Doğuş GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul Değerleme Kuruluşunun Seçimi" başlıklı 35.2. Maddesi uyarınca 2020 yılında değerleme yaptırılacak şirketler 29 Ocak 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında belirlenerek aynı gün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklandı. Ancak seçilen değerleme şirketlerinden Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., şirketi değerleme hizmetini yerine getiremeyeceği şirkete bildirildi. Şirket Yönetim Kurulu toplantısında almış olduğu karar ile Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin yerine; Doğuş Center Maslak  gayrimenkulü için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., D-Ofis Maslak gayrimenkulü  için TSKB Gayimenkul Değerleme A.Ş., Gebze  Center AVM, Otel, ve Oto Showroom-Servis Alanları gayrimenkulü için ise  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. 2020  yılı hesap dönemi içinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek  gayrimenkuller için ise Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına, konuyla ilgili Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 35. maddesinin 2. fıkrası kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı alınmak üzere Kurula başvurulmasına karar verildi. 

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul Değerleme Kuruluşunun Seçimi" başlıklı 35.2. Maddesi uyarınca 2020 yılında değerleme yaptırılacak şirketler 29 Ocak 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında belirlenerek aynı gün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştı. 

Ancak seçilen değerleme şirketlerinden Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., şirketi değerleme hizmetini yerine getiremeyeceğini şirketimize bildirmiştir.

Şirket Yönetim Kurulu 11 Kasım 2020 (bugün) tarihli toplantısında almış olduğu karar ile Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin yerine;  
 
Doğuş Center Maslak  gayrimenkulü için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.,
 
D-Ofis Maslak gayrimenkulü  için TSKB Gayimenkul Değerleme A.Ş.,
 
Gebze  Center AVM, Otel, ve Oto Showroom-Servis Alanları gayrimenkulü için ise  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.
 
2020  yılı hesap dönemi içinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek  gayrimenkuller için ise Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına, konuyla ilgili Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 35. maddesinin 2. fıkrası kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı alınmak üzere Kurula başvurulmasına karar verilmiştir.  
                   
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorumlar

Diğer Haberler

Konkordato talep eden Quetzal İnternational Baharat için bir yıl süreyle kesin mühlet kararı!
Quetzal İnternational Baharat Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato talebi kabul edilerek, şirket hakkında bir yıl süreyle kesin mühlet kararı verildi.
Milli Emlak Eskişehir ve Malatya’da arsa ve arazi satıyor!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Malatya’da yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. KDV’den muaf şekilde satışa çıkarılan gayrimenkullerin ihaleleri bu ay yapılacak.
Monsa Moda ve Kozmetik için son dakika mahkeme kararı! 3 ay sürüyle geçici mühlet kararı verildi!
Konkordato talebinde bulunan Monsa Moda ve Kozmetik Sanayi için mahkeme 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Altın fiyatları tuzla buz oldu! Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! 15 Mayıs 2025 son dakika altın fiyatları!
15 Mayıs 2025 son dakika altın fiyatları belli oldu. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2025 Perşembe son dakika altın fiyatları...
Emlak Konut GYO'nun 6 gayrimenkulünden elde ettiği kira geliri 56 milyon 516 milyon TL!
Emlak Konut GYO, 2024 yılının ilk çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Buna göre 6 gayrimenkulünden 56 milyon 516 bin TL kira geliri elde ediyor.