11 Kasım 2020 Çarşamba

Doğuş GYO Yönetim Kurulu toplantısında aldığı karar ile Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildi.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2020 yılı gayrimenkul değerleme şirketlerinin belirlenmesi hakkında açıklama yaptı.

Doğuş GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul Değerleme Kuruluşunun Seçimi" başlıklı 35.2. Maddesi uyarınca 2020 yılında değerleme yaptırılacak şirketler 29 Ocak 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında belirlenerek aynı gün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklandı. Ancak seçilen değerleme şirketlerinden Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., şirketi değerleme hizmetini yerine getiremeyeceği şirkete bildirildi. Şirket Yönetim Kurulu toplantısında almış olduğu karar ile Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin yerine; Doğuş Center Maslak  gayrimenkulü için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., D-Ofis Maslak gayrimenkulü  için TSKB Gayimenkul Değerleme A.Ş., Gebze  Center AVM, Otel, ve Oto Showroom-Servis Alanları gayrimenkulü için ise  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. 2020  yılı hesap dönemi içinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek  gayrimenkuller için ise Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına, konuyla ilgili Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 35. maddesinin 2. fıkrası kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı alınmak üzere Kurula başvurulmasına karar verildi. 

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul Değerleme Kuruluşunun Seçimi" başlıklı 35.2. Maddesi uyarınca 2020 yılında değerleme yaptırılacak şirketler 29 Ocak 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında belirlenerek aynı gün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştı. 

Ancak seçilen değerleme şirketlerinden Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., şirketi değerleme hizmetini yerine getiremeyeceğini şirketimize bildirmiştir.

Şirket Yönetim Kurulu 11 Kasım 2020 (bugün) tarihli toplantısında almış olduğu karar ile Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin yerine;  
 
Doğuş Center Maslak  gayrimenkulü için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.,
 
D-Ofis Maslak gayrimenkulü  için TSKB Gayimenkul Değerleme A.Ş.,
 
Gebze  Center AVM, Otel, ve Oto Showroom-Servis Alanları gayrimenkulü için ise  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.
 
2020  yılı hesap dönemi içinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek  gayrimenkuller için ise Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına, konuyla ilgili Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 35. maddesinin 2. fıkrası kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı alınmak üzere Kurula başvurulmasına karar verilmiştir.  
                   
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorumlar

Diğer Haberler

 İstanbul'da ortalama bir ev yaklaşık 2,17 adet Toyota Corolla fiyatına denk geliyor!
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Corolla İstanbul Konut Fiyat İndeksi’ne göre mega kent İstanbul'da ortalama bir konutun 2,17 Toyota Corolla ettiğini açıkladı.
Ankara'da arsa fiyatları da uçtu! Emlakçı, tarlanın fiyatını bir ayda tam 6 milyon 500 bin TL artırdı!
Ankara'da arsa fiyatları, konut fiyatlarındaki artışı aratmayacak şekilde arttı. Bir emlak firması, Ankara'da satılık arsanın fiyatını bir ayda tam 6 milyon 500 bin TL artırdı. İşte o ilan...
Avrupakent GYO, bu yıl 1 milyar 975 milyon TL temettü dağıtacak!
Avrupakent GYO, bu yıl 1 milyar 975 milyon TL temettü dağıtacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı.
Rengi Antalya Premium’da konut fiyatları ne kadar? Rengi Antalya Premium nerede?
Rengi Antalya Premium projesi, Karaarslan İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. Peki Rengi Antalya Premium’da konut fiyatları ne kadar? Rengi Antalya Premium nerede?
Fabrikalar darboğazın içinde! Bursa'da bir fabrika daha konkordato ilan etti!
Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Onaltı Metal Otomotiv Yan Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato başvuru onaylandı.