29 Ekim 2020 Perşembe

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.



Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de birebir ölçülerinde yapılıyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin sitesinde yer alan habere göre; Cumhuriyet Bayramı’nda temel atma töreni gerçekleştirilen Atatürk Evi ve Müzesi ilçe halkının “Büyük İmece” sloganıyla inşa edeceği anlamlı bir eser olacak.

Gazilerden duygulandıran katkı

Büyükçekmece Belediyesi’nin projesi olarak ortaya çıkan ve ilçe halkının “Büyük İmece” sloganıyla yapımını üstlendiği Atatürk Evi ve Müzesi’nin temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kovid-19 tedbirleri dikkate alınarak gerçekleştirilen temel atma törenine katılan gazilerin Atatürk Evi için yaptıkları bağış duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Muharip Gaziler Derneği Büyükçekmece İrtibat Bürosu Başkanı Selçuk Eker’in Büyükçekmece’de yaşayan gazilerin Atatürk Evi ve Müzesi için bin TL katkıda bulunmak istemelerini açıklaması törende uzun süre alkışlandı. 

“Belediyemizin 100’üncü yıl kutlama projesidir”

Büyükçekmece Kordonboyu’nda temeli atılan Atatürk Evi ve Müzesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün Cumhuriyet Bayramımızın 97’inci yılı kutlama etkinliklerini başlattık. Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda yeni düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Cumhuriyetimizin banisi yurdumuzu işgalden kurtarıp, Osmanlı Devleti’nin külleri üzerinden modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; hepimizin Ata’sı tüm dünyadaki mazlumların lideri Büyük Önder Atatürk’ün Selanik’teki evinin yani Selanik’te doğduğu evin birebir ölçüde aynısını yapmak üzere temelini atıyoruz. Adı Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi. En önemli tarafı belediyenin cebinden bir tek kuruş para çıkmadan, Büyükçekmece ailemiz büyük imece ile bunu yapıyor. Proje belediyenin. Belediyemizin 100’üncü yıl kutlama projesidir. 100’üncü yıl kutlama projesi içerisinde birçok proje var. Bu ilki. Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını ve bu vatanın, Cumhuriyetimizin  korunması için bugüne kadar hayatını feda etmiş tüm kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Yorumlar

Diğer Haberler

İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.