29 Ekim 2020 Perşembe

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" diye konuştu. 



Devletin 2021 bütçe tasarısında Karayolları ödenekleri yüzde 84 yükseltildi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2021 bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, 245 milyar TL olarak öngörülen açığın en az 2 kat daha fazla olacağını ileri süren Toprak, "2020'de 139 milyar TL olan faiz harcamaları 2021 bütçe teklifinde 40 milayr TL artışla 179 milyar TL'ye yükseltilmiş. Faize ayrılan tutar, yaklaşık yüzde 30 artırılmış. Faiz lobisiyle mücadele iddiasında olan iktidar faiz ödemelerinde cömert" açıklamasında bulundu. 

Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" dedi. "Enflasyonun iki katına yakın vergi geliri artışı hedefi, yeni vergilerin ya da mevcut vergilerde yüksek oranlı ek artışların habercisidir" diyen Toprak, "Bütçede faize ayrılan 179 milyar TL ile 83 milyon nüfusun her bireyine karşılıksız 2.150 TL dağıtarak destek olmak mümkün. 1.3 trilyon liralık bütçek giderlerinin 922 milyarının vergi gelirlerinden karşılanması öngörülüyor" şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Diğer Haberler

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.