28 Eylül 2020 Pazartesi

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."



Türk Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Sabah Gazetesi köşe yazarı Hülya Güler, bugünkü köşesinde TMB Başkanı Mithat Yenigün ile yaptığı röportajı yazdı.

İşte Hülya Güler'in 'Çin fiyatına Avrupa standardı' başlıklı yazısı...

1972 yılından bu yana gerçekleştirdikleri 10 binin üzerinde proje ile yurtdışı müteahhitlik pazarında önemli bir yer edinen Türk müteahhitlik firmaları şimdi ABD ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlardan davet almaya başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi. 

KONUTTA BALON YOK TALEP DÜŞTÜ

İnşatta iç piyasaya ilişkin değerlendirmeleriniz neler?

İnşaat denince akla hemen konut sektörü akla geliyor. Yılda bizim 1.2-1.3 milyon konut ihtiyacımız var. Pandemi sürecinde sağlanan düşük faizli kredi imkanı sektöre çok ciddi bir destek sağladı. Bir yandan da yastık altındaki önemli bir paranın ekonomiye kazandırılması açısından da çok iyi oldu. Zaman zaman dile getirildiği gibi ben konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var. Sadece ekonomik belirsizlikler nedeniyle talepte bir düşüş var.

Konut fiyatlarında balon var mı? 

İkinci el konut fiyatları rekora koşuyor!

Yazlık ve imarlı arsa fiyatları uçtu!

Yorumlar

Diğer Haberler

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat etmeyenler çok pişman olacak!
Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...
Dün 4,1 büyüklüğünde sallanmıştı! Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, 'En riskli sismik yer' uyarısı yaptı!
Prof. Dr. Osman Bektaş, dün Erzincan Tercan'da yaşanan 4.1'lik depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte Bektaş'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...
Emeklilere 17.500 TL ek ödeme müjdesi: 2 gün kaldı, hemen başvurana kesin yatıyor! Akbank promosyon 2024...
Özel bankalarda emekli promosyonları 20 bin TL'ye dayanmış durumda. Emekli maaş promosyon kapsamında en çok merak edilen bankalar arasında Akbank yer alıyor. Peki Akbank promosyon 2024 ne kadar? İşte Akbank promosyon 2024...
Akbank’tan son 4 gün uyarısı! Başvuranların hesaplarına 3 bin lira yatırılacak! 
Başlattığı kampanyalarla müşterilerinin yüzünü güldüren Akbank'ın yeni kampanyası için de son 4 güne girildi. Ay sonunda son bulacak kampanya kapsamında gerekli şartları sağlayanlara 3 bin TL hediye edilecek. 
Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...
Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı.