5 Eylül 2020 Cumartesi

Milyonlarca emekli, aile yardımı talebinin KPDK gündemine alınıp karara bağlanmasını bekliyor. Talepler hayata geçerse, aylık 428 lira ek gelirin yolu açılacak.



Hazırlığı yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler, aile yardımı talebinin KPDK gündemine alınıp karara bağlanmasını bekliyor. Talepler hayata geçerse, aylık 428 lira ek gelirin yolu açılacak. Peki, talepler hayata geçerse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; zam, ikramiye, promosyon, taban maaş artışı gibi imkanlarla bu yılı kazançlı geçiren emekliler, yeni ek gelir kapıları açılmasını da istiyor. Memurlara, işçilere eş ve çocukları için her ay ödenen aile yardımının emeklilere de verilmesi gündemde. Konu, hem Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) hem de memur konfederasyonlarının talepleri arasında bulunuyor.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı için çalışmaların başlaması, aile yardımı bekleyen emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler, konfederasyonlar tarafından toplu sözleşmeye de taşınan talebin KPDK gündemine alınıp karara bağlanmasını istiyor.

OCAK'TA ARTACAK

Halen memurlara çalışmayan eş için 351,09 lira aile yardımı ödeniyor. Çocuk yardımı da 0-6 yaş arası için 77,23, 6 yaş üstü için 38,62 lira. Eğer talepler hayata geçerse, bu ödemelerden emekliler de yararlanacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli, aylık 428 lira aile yardımı alacak. Aile yardımı Ocak'ta en az yüzde 3 zamlanacak.

HER AY AİLE YARDIMI

Aile yardımı hayata geçerse emekliler yeni bir ek gelire kavuşacak. Aylık kazanç yükselecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

Rengi Antalya Premium’da konut fiyatları ne kadar? Rengi Antalya Premium nerede?
Rengi Antalya Premium projesi, Karaarslan İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. Peki Rengi Antalya Premium’da konut fiyatları ne kadar? Rengi Antalya Premium nerede?
Avrupakent GYO, bu yıl 1 milyar 975 milyon TL temettü dağıtacak!
Avrupakent GYO, bu yıl 1 milyar 975 milyon TL temettü dağıtacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı.
TOKİ’nin Ankara ve Malatya projeleri için teslim müjdesi geldi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Ankara ve Malatya projeleri için teslim müjdesi geldi. Söz konusu projeler Temmuz ayı içerisinde sahiplerine teslim edilecek. 
Terzioğlu Batum Villaları satışa çıktı!
GOOA Architects imzasıyla tasarlanan ve satışların başladığı Terzioğlu Batum Villaları, çağdaş mimari diliyle bölgenin yeni odak noktası olmaya hazırlanıyor. 
39 yıldır tekstil sektöründeydi... Enki Çorap'tan konkordato başvurusu! 
1986 yılından itibaren, tekstil sektöründe faaliyet gösteren Enki Çorap, mali sıkıntılarından dolayı konkordato başvurusunda bulundu.