21 Ağustos 2020 Cuma

Kartal’daki Karlıktepe Mahallesi, Yurttaş Caddesi’nde bulunan 3 katlı binada oturanlar, şubat ayında Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.



İstanbul Kartal’da bulunan Karlıktepe Mahallesi, Yurttaş Caddesi’ndeki 3 katlı binanın sahipleri, şubat ayında Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre; binaya riskli raporu verildi. Tahliye ve yıkım ile ilgili yasal süreç başladı. Binanın yıkımı öncesinde Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ‘Ağaç Durum Raporu’ talebinde bulundu. İncelemenin ardından çıkan raporda, tüm ağaçların korunması gerektiği kaydedildi. 

MAHALLELİ MÜDAHALE ETTİ

Temmuz'da binanın kentsel dönüşümünü üstlenen müteahhite yıkım ruhsatı verildi. Önceki gün ise iş makineleriyle yıkıma başlandı. İnşaat yıkım sahasında ne bir tabela ne de bir bilgilendirme yazısı vardı. Binayla beraber bahçede bulunan ağaçların büyük bir bölümü kesildi. Kalanlar da zarar gördü.

Yıkılan binanın hemen yanında bulunan apartmanda yaşayan Murat Hasanoğlu yaşananları “Söyledik, ‘yapmayın’ dedik. Ama elimizden bir şey gelmedi. ‘Cezasını ödeyeceğiz’ deyip kestiler” diye konuştu. Aynı binada yaşayan Dr. Gülbüz Sezgin ise ağaçların kesildiğini görünce arabasını iş makinelerinin çıkışına park ettiğini belirterek, “Sadece dozercileri gördük. Müteahhit yoktu. ‘Ağaçlardan ne istiyorsunuz’ diye bağırdım. Biz müdahale edene kadar 6 ağacı kesmişler. Hemen belediye başkanına haber verdim” diye konuştu. Bahçeden geriye, yıkık ağaç gövdeleri, çam dalları ve moloz yığınları kaldı.

BAŞKAN: TAKİPÇİSİYİM

İhbarın ardından olay yerine gelen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ağaç Durum Raporu’na göre korunması gereken ağaçların, iş makinesi ile tahrip edilerek ortadan kaldırıldığını tutanakla inceledi. Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel de sorumluların en ağır cezayı alana dek olayın bizzat takipçisi olacağını söyledi.

CEZA 78 BİN TL, EV 780 BİN TL

40 yıl boyunca Karlıktepe’de ikamet eden Sertaç Erdoğan, yıkılan 3 katlı binayı ve bahçesinde bulunan ağaçları “Küçük bir koru gibiydi” diye tanımladı. Erdoğan, “Çocukluğumdan beri bilirdim burayı. Eşit boyda bir düzine çam ağacı vardı. Asırlık ağaçlardı. Kime ne zararı vardı bilmiyorum ama binayı genişletmek için müteahhit yarısını kesti. 78 bin TL ceza ödeyecek, 780 bin TL’ye daire satacak” diye konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Alim Boya Apre Tekstil için mahkemeden 3 ay süreyle geçici mühlet kararı!
1982 yılında hazır giyim üreticisi olarak Sultanhamam'da sektöre giriş yapan ve konkordato talebinde bulunan Alim Boya Apre Tekstil için Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi'nden 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. 
Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt’ten 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı!
Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımda Strabon hendeği fayına değinerek, 7,5 büyüklüğünde deprem üretmiş bu fayın bu bölümünün aynı büyüklükte deprem üretebileceğini söyledi.
ÖİB’den İzmir, Adana ve Karaman’daki gayrimenkullerin satışına onay!
Sümer Holding’e ait gayrimenkullerin satışına ilişkin Özelleştirme İdaresi kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. İzmir, Adana ve Karaman’daki üç taşınmaz toplam 27 milyon TL’yi aşan teklifler karşılığında el değiştirdi.
Tuzla Fars Pandros’ta güncel fiyatlar 7 milyon TL’den başlıyor! Teslimler Haziran’da!
Fars Pandros projesinde yer alan konutların satış fiyatları 7 milyon TL’den başlıyor. Projedeki konutların teslimleri Haziran ayında yapılacak. 
Yukon Makine Mühendislik Mimarlık için konkordato süreci başladı!
Yukon Makine Mühendislik Mimarlık ve İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato başvurusu kabul edilerek, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.