15 Ağustos 2020 Cumartesi

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.



Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde yer alan  2 katlı gecekondunun üst katında yaşayan Fikriye Tuna, alt katı kiraya verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre, kiracı, elektrik ve su aboneliğini üzerine almadı.

İddialara göre, kiracı faturaları ödemeyince, görevliler elektrik ve su sayaçlarını mühürledi. Fakat kiracı, mührü kırıp elektrik ve su kullanmaya devam etti. Görevliler, kaçak kullanımları tespit etti. Elektrik ve su abonesi olarak görülen ev sahibi Fikriye Tuna'ya faiziyle birlikte toplam 20 bin TL'lik fatura kesildi. Yaşlılık maaşıyla geçinen Fikriye Tuna da borcu ödeyemedi.


10 AY HAPİS CEZASI

Yapılan suç duyurusu üzerine Tuna, önceki gün polis tarafından evinden alınıp,  Adana  Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Tuna'ya 10 ay hapis cezası verildi. Fikriye Tuna, infaz sürecinin başlatılması için Kürkçüler Adana Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Aynı gün koronavirüs salgını sebebiyle izin verilerek, evine geri gönderildi. Tuna, borcun kendisine ait olmadığı, söz konusu parayı ödeyecek gücü olmadığını dile getirerek “Elektrik ve suyu kaçak kullanmışlar. Sayaçlar benim üzerime olduğu için borç da benim üzerime görünüyor. Kiracılarım gittiler, nerede olduklarını bilmiyorum. Şikayet edeceğim kimse yok. Kalp hastasıyım, ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kocaeli Bulvar Yeşilova'da 1+1'ler 4 milyon 760 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
Türköz İnşaat tarafından Kocaeli'de inşa edilen Bulvar Yeşilova projesinde 1+1'ler 4 milyon 760 bin liradan başlıyor. 
Konut kredisi çekmek isteyenler dikkat! Bunları bilmeden kredi çekmeyin!
Finansal okur yazar Oğuz Durak, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut kredi hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladı.
Kandilli Evleri’nde yüzde 35 peşinat ve 12 ay 0 faizle! Yeni proje!
Üsküdar’da hayata geçirilen Kandilli Evleri projesinden yüzde 35 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Projenin teslimlerinin 2026 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor. 
Elegantpark Residence Yalova’da hemen teslim daireler 2 milyon 850 bin TL’den başlayan fiyatlarla!
Modern mimarisi ve geniş sosyal olanaklarıyla dikkat çeken Elegantpark Residence Yalova’da hemen teslim daireler 2 milyon 850 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.
Batum Artex’te 8 bin 25 dolar peşinat imkanıyla!
Artex projesi, Gürcistan’ın en hızlı gelişen ve modern bölgelerinden biri olan Batum New Boulevard’da yükseliyor.