27 Temmuz 2020 Pazartesi

Pera GYO'nun alacaklı durumda olan hissedarı Ardus Gayrımenkul Yatırımları AŞ'nin ("Ardus") satılmayan yeni ihraç edilecek payların satın alınmasını taahhüdünü talep ettiği şeklinde yorumlanabileceği değerlendirildi.



Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 24.07.2020 tarihli özel durum açıklamamıza ek olarak özel durum açıklaması yaptı.

Pera GYO'nun sermaye azaltım ve eş zamanlı sermaye artırım başvurusunda SPK tarafından şirketten alacaklı durumda olan hissedarı Ardus Gayrımenkul Yatırımları AŞ'nin ("Ardus") satılmayan yeni ihraç edilecek payların satın alınmasını taahhüdünü talep ettiği şeklinde yorumlanabileceği değerlendirildi.

Pera GYO'nun KAP açıklaması:
24.07.2020 tarihli özel durum açıklamamızda yeralan "SPK özellikle bir hissedarın sermaye artış kararı alan şirketten yüksek miktarda alacağı bulunduğu durumlarda, alacaklı olan hissedardan sermaye artışında diğer yatırımcılar tarafından satın alınmayan yeni pay ihraçlarının tamamının karşılanması taahhüdünü talep etmektedir" ifadesinin, Şirketimizin sermaye azaltım ve eş zamanlı sermaye artırım başvurusunda SPK tarafından Şirketimizden alacaklı durumda olan hissedarımız Ardus Gayrımenkul Yatırımları AŞ'nin ("Ardus") satılmayan yeni ihraç edilecek payların satınalınmasını taahhüdünü talep ettiği şeklinde yorumlanabileceği değerlendirilmiştir. Herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermemek adına, söz konusu özel durum açıklamamızdaki bu ifade ile SPK'nın önceki uygulamaları dikkate alınarak böyle bir taahhütname talebi olabileceği kast edilmiş olup halen SPK incelemesinde olan somut başvurumuz kapsamında SPK tarafından Ardus'tan böyle bir taahhütname verilmesi talebi gelmemiştir.  Bununla birlikte Ardus, Pera'nın sermaye artırımı sürecinde satılmayan payları satın almak üzere bir taahhütname vermek niyet ve kararındadır.
  
Saygılarımızla,

PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
 

Yorumlar

Diğer Haberler

Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.