8 Haziran 2020 Pazartesi

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Çarkların yeniden dönme zamanı. Her iki ülke, imalatta ve turizmde yeniden atağa kalkma hazırlığı içerisinde." ifadelerini kullandı.



İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın dengelerini altüst eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "yeni normal" olarak adlandırılan döneme girildiğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hem Türkiye hem de İtalya'nın sanayide ve turizmde yeniden atağa kalkacağını aktaran Manzini, "Çarkların yeniden dönme zamanı. Her iki ülke, imalatta ve turizmde yeniden atağa kalkma hazırlığı içerisinde." ifadelerini kullandı.

"Yatırımların yeniden canlanması gerekiyor"

Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolar seviyesinde olduğunu bildiren Manzini, şunları kaydetti: "Yeni normal olarak adlandırılan bu süreç başka bir gerçeği ortaya koyuyor. Artık ekonomiler ön planda olacak. Küresel çapta ciddi bir hasar var. Her iki ülke arasındaki ticaret hacmi belirli bir dengede seyrediyor. Bu ekonomiler, üretim ve sanayi odaklı. Turizm de bu noktada önemli bir rol alıyor. Çarkların durması hem İtalya'yı hem de Türkiye'yi ağır bir şekilde vurur. Yatırımların yeniden canlanması gerekiyor. İlk hedef, geriye gitmiş olan ekonomilerin aktivitelerinin salgın öncesi seviyeye gelmesi."

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası'nın, iki ülke arasındaki ekonomik ve ilişkilerin derinleşmesi adına katma değeri yüksek çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Manzini, "20 milyar dolarlık ticaret hacmi, AB ülkeleri arasında Almanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığımızı gösteriyor. Bu başarı tesadüf değil, 135 yıllık çalışmanın eseri." ifadelerini kullandı.

"KOBİ'leri sanal heyetlerle buluşturmayı hedefliyoruz"

Livio Manzini, ticaretin devam edebilmesi için İtalyan ve Türk KOBİ'lerin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Fuarlar, bunun için kritik öneme sahipti ancak salgın nedeniyle 2021'e kadar olmayacak. KOBİ'leri sanal heyetlerle buluşturmayı hedefliyoruz. 80 ülkede faaliyet gösteren İtalyan Ticaret Odaları ile iş birliği içerisindeyiz. Türk sanayicileri dünya ile buluşturmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Gölbaşı Lagom Life Villaları Temmuz 2025 güncel fiyat listesi!
Modern İskandinav mimarisini lüks ve konforla buluşturan Lagom Life Villaları’nda Temmuz 2025 fiyatları 65 milyon 500 bin TL’den başlıyor. 
Çengelköy Çukurova Liparis Evleri’nde 14.9 milyon TL’den başlayan fiyatlarla!
İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan semtlerinden Çengelköy’de inşa edilen Çukurova Liparis Evleri’nde güncel fiyatlar 14 milyon 900 bin TL’den başlıyor.
İzmir Bofigo Muratbey'de 3 milyon 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut sahibi olma fırsatı!
Bofigo Muratbey tarafından, İzmir Torbalı'da inşa edilen İzmir Bofigo Muratbey projesinde konut fiyatları 3 milyon 750 bin TL'den başlıyor.
Bursa’da Doğru Giyim, Lolons Elektronik ve Necixs Tekstil’e 3 ay geçici konkordato süresi!
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Doğru Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Lolons Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. ve Necixs Tekstil Pazarlama Ltd. Şti. için üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanıdı.
Bengikombi, Benmak Isıtma ve Bir Kombi Montaj’a 1 yıl kesin konkordato koruması!
Bengikombi Mühendislik Isıtma Soğutma Ürünleri Satış ve Pazarlama Ltd. Şti., Benmak Isıtma Soğutma Sistemleri A.Ş. ve Bir Kombi Montaj ve Servis Hizmetleri Ltd. Şti. için bir yıl süreyle kesin konkordato mühleti tanındı.