21 Ağustos 2019 Çarşamba

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Kuzeyşehir Projesi'nin beşinci etabında yer alan konutların kura çekilişi yapıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzeyşehir Projesi'nin beşinci etabında yer alan 1.252 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  TOKİ  Gaziantep Projeler Koordinatörü Hasan Hüseyin Çelik, Talat Özkarslı Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekilişinde yaptığı konuşmada, bugün ve yarın toplam 2 bin 359 konut için kura çekileceğini, bunlardan bin 252 adet 2 oda 1 salon  konutun hak sahiplerinin bugün belirleneceğini belirtti.
Çelik, bin 252 konut için 3 bin 604 başvuru gerçekleştiğini söyleyerek, şu şekilde konuştu: "Kurada isimleri belirlenen vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar Gaziantep'e TOKİ olarak 21 bin 300 konut yapmışız. Türkiye ortalaması açısından bakıldığında Gaziantep'teki rakamın hatırı sayılır düzeyde olduğunu göreceksiniz. 33 bin kişilik stadyum, 16 cami yaptık, bir hastaneyi hemşehrilerimizin hizmetine sunduk, iki kamu hizmet binası yaptık. Yine Milli Eğitim Bakanlığı ile 13 ilköğretim okulu, 5 lise yaptık. 3 sağlık ocağı, spor kompleksleri, sosyal tesisler olmak üzere 2 milyar 469 milyon lira, yani yaklaşık 2,5 milyar lira yatırım gerçekleştirmiş olduk."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk ise gelişmiş ülkelerde iş yerleri ve büyük üretim tesislerinin yanında mutlaka çalışanların yaşayabileceği bir mekan olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, 150 bin kişinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi ile yerleşim yerleri arasındaki yaklaşık 2 saatlik mesafeyi kısaltmak için söz konusu projeyi oluşturduğunu söyleyen Berk, şöyle konuştu:

"Bu proje TOKİ iş birliğiyle hayata geçirildi. En kısa zamanda altyapı çalışmaları hazırlanarak inşaat başladı. Kuraları ilk olarak Haziran 2018'de çekilerek sahipleriyle buluştu. En kısa zamanda birinci etaptaki konutlar teslim edilerek, burada yaşam başlayacak. Şu anda 3 bin konutun altyapı çalışmaları, asfalt işlemleri tamamlandı, oturulacak hale geldi. Bugün beşinci etaptaki konutların hak belirleme çekilişi yapılıyor."

Konuşmalardan sonra kura çekilerek hak sahipleri belirlendi. Kurada isimleri çıkan vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Çekilişte adı okunan 56 yaşındaki emekli polis Mustafa Songül, kurada isminin çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hak sahiplerinden Naime Ünal ise büyük heyecan yaşadığını ve sevinçten konuşmakta güçlük çektiğini söyledi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı! 
Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı. İşte o son dakika gelişmesi ve proje ile ilgili detaylar...
Migros'ta Ramazana özel yüzde 53'e varan dev indirim! Kemalpaşa tatlısı 27 TL, hurma 39 TL, güllaç 79 TL! Hemen bakın!
Migros'ta geleneksel Ramazan tatlarında yüzde 53'e varan dev indirim başladı. Peki hangi ürünün fiyatı ne kadar? İşte Migros 27 Mart 2024 fiyat listesi...
1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!
1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 
Tamtur pırlanta yüzük almak isteyenler baksın! İnza Pırlanta fiyat listesi 28 Mart 2024!
Kadınların en çok tercih ettiği yüzükler arasında yer alan tamtur yüzüklerin fiyatları araştırılıyor. İnza Pırlanta'da tamtur yüzün ne kadar? İnza Pırlanta tamtur ve yarımtur fiyat listesi 28 Mart 2024...
Merkez Ankara'nın konut sayısı değişti! 2 bin 61 konut ve 1.246 ticari alan olacak!
Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara'da hem konut hem ticari ünite sayısı değişti. İşte proje ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...