21 Ağustos 2019 Çarşamba

Konut Fiyat Endeksi (KFE), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74 artarak 111 seviyesinde gerçekleşti. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından haziran 2019 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye’deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek, kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74 artarak 111 oldu. 

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,72 artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 12,10 azaldı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, Haziran'da bir önceki aya göre İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de sırasıyla yüzde 0,11, yüzde 0,84 ve yüzde 0,56 artış gözlemlendi. 
Endeks değerleri bir önceki senenin aynı ayına göre, İstanbul ve Ankara’da sırasıyla yüzde 2,29 ve yüzde 0,73 azalış, İzmir’de yüzde 0,30 arttı.

 

Temmuz'da konut satışında kredi kullanımı yüzde 14!

Yorumlar

Diğer Haberler

İzmir Gültepe halkından adaylara kentsel dönüşüm için taahhütname!
İzmir'de Mahalleler Birliği, 6 Şubat depremlerinden sonra sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm sürecinde olan mahallelerine dair kendilerini hiçbir şekilde mağdur etmeyecek bir süreç için adaylara verilmek üzere taahhütname hazırladı.
Nefes Çengelköy satışta! Peşin ödemelerde indirim fırsatıyla oturuma hazır 2+1 ve 4+1 daireler!
Nefes Çengelköy projesinde konut satışları devam ediyor. Peşin ödemelerde indirim fırsatının sunulduğu projede, 2+1 ve 4+1 dubleks daireler oturuma hazır durumda. Peki Nefes Çengelköy'de konut fiyatları ne kadar? 
Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!
Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri vergisi kapsamında beyannamelerin 31 Mart tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...
İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!
Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...
İki ilde 38 arazi ve 1 konut satılacak!
Ankara ve Diyarbakır'da yer alan 38 arazi ile 1 konut satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Nisan, 24 Nisan, 25 Nisan, 7 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.