21 Ağustos 2019 Çarşamba

Konut Fiyat Endeksi (KFE), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74 artarak 111 seviyesinde gerçekleşti. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından haziran 2019 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye’deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek, kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74 artarak 111 oldu. 

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,72 artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 12,10 azaldı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, Haziran'da bir önceki aya göre İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de sırasıyla yüzde 0,11, yüzde 0,84 ve yüzde 0,56 artış gözlemlendi. 
Endeks değerleri bir önceki senenin aynı ayına göre, İstanbul ve Ankara’da sırasıyla yüzde 2,29 ve yüzde 0,73 azalış, İzmir’de yüzde 0,30 arttı.

 

Temmuz'da konut satışında kredi kullanımı yüzde 14!

Yorumlar

Diğer Haberler

Akbank’tan son 4 gün uyarısı! Başvuranların hesaplarına 3 bin lira yatırılacak! 
Başlattığı kampanyalarla müşterilerinin yüzünü güldüren Akbank'ın yeni kampanyası için de son 4 güne girildi. Ay sonunda son bulacak kampanya kapsamında gerekli şartları sağlayanlara 3 bin TL hediye edilecek. 
Kazançlı toprak yatırımının tek sırrı! Hikaye; olmuşa değil, olacağa yatırım yapın!
Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımı yapmak isteyenleri sosyal medya hesabından uyardı. Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken tek şeyin, yatırım yapılan yerin hikayesi olduğunu belirtti. 
0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri kaç TL? 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu!
Yeni bir ev almak isteyenler geçtiğimiz aylarda müjdelenen 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitlerini araştırıyor. İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu...
Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!
Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...
Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat etmeyenler çok pişman olacak!
Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...