21 Ağustos 2019 Çarşamba

Aydın’da bulunan 7 OSB, toplamda bin 423 hektar büyüklüğe ulaşırken, Nazilli, Çine ve Söke OSB’nin bu yıl başlayan genişletme çalışmalarında da sona geliniyor.

Aydın’da sanayinin lokomotifi olan 7 OSB, son yıllarda büyük çaplı yatırımları bünyesinde toplamasıyla birlikte bazı OSB’lerde genişleme alanı çalışmaları başlatılması, yeni yatırımların Aydın’da hayata geçirilmesi planlanıyor.

Aydın Hedef Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aydın’da yer alan 7 OSB, süreç dahilinde toplamda bin 423 hektar büyüklüğe ulaşırken, Nazilli, Çine ve Söke OSB’nin bu yıl başlayan genişletme çalışmalarında da nihai sona yaklaşıyor. Başlatılan genişletme çalışmalarında, Nazilli OSB’nin 126 hektar olan mevcut alanına 91 hektar, Çine OSB’ye 158 hektar, Söke OSB’yeyse ilave 64 hektar alan kazandırılmasıyla Aydın’a yeni yatırımlar hayata geçirilecek. Aydın’daki OSB’lerde bulunacak ve tarımsal hammaddeyi katma değere ve markaya dönüştürecek yatırımlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, yatırımcıları Aydın’daki OSB’lerde yatırım yapmayı amaçlıyor.

“OSB’LERE TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” 

Organize Sanayi Bölgelerinin altyapı, teknik ve donatı alanlarıyla bütünleşmiş sanayi üretiminin toplu olarak yapıldığı alanlar olduğunu sözlerine ekleyen Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Çoban, “Üretimin OSB’lerde yapılması işletmelere rekabet avantajı sağlamakta, bu işletmelere çeşitli destek ve teşvik mekanizmaları uygulandığından, OSB’lere talep her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde halihazırda 329 adet organize sanayi bölgesi kurulmuştur. İlimizde 7 adet OSB’nin büyüklüğü toplam bin 423 hektardır. İlimizdeki OSB’lerde 517 adet sanayi parseli oluşturulmuş olup, bunlardan 363’ü yatırımcıya tahsis edilmiş, 245 adedinde üretime geçilmiştir. Aydın Bölgesel Teşvik sisteminde 2. Bölgede yer almasına rağmen, OSB’lerde kurulan işletmeler 3. Bölge teşviklerinden yüksek teknoloji yatırımlar ise 5. Bölge desteklerinden faydalanmaktadır. OSB’lerde yer alan binalar emlak vergisinden muaftır. Yapı denetim ücretlerinde de indirim uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

“3 OSB’DE GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLATILDI”

Aydın’ın coğrafi konumu, iklimi, hammadde ve limanlara yakınlık, ulaşım kolaylığı gibi nedenlerle yatırım için cazip illerden olduğunun altını çizen Çoban, “Yatırımcı için ilk aranılan yatırımı için uygun arsadır. Hedefimiz yatırımcı için uygun maliyette, altyapısı tamamlanmış arsa üretmektir. Bu hedef doğrultusunda 2019 yılında Nazilli, Çine ve Söke Organize Sanayi Bölgelerini genişletme çalışmalarına başladık. Nazilli OSB’nin 126 hektar olan mevcut alanına 91 hektar ilave ediyoruz. Aynı şekilde Çine OSB’ye 158 hektar, Söke OSB’ye 64 hektar genişletiyoruz. İlimizde üretilen hammaddenin, ilimizde son ürüne ve katma değere dönüşmesini arzu ediyoruz. Çine OSB ilimizin en önemli maden kaynağı olan feldspat ve kuarsın işlendiği üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Ülkemizin önemli seramik işletmeleri Çine OSB’de yatırım yapmak istiyor” diye konuştu.

“YATIRIMA DAVET EDİYORUZ”

Aydın’ın incir, zeytin ve kestane başta olmak üzere bir çok tarım ürününde önemli bir üretici konumunda olduğunu sözlerine ekleyen Çoban, “Ancak, ilimizde üretilen bu ürünlerin önemli miktarı işlenmek için dışarıya gitmekte, İlimize yeteri kadar katma değer bırakmamaktadır. İlimizde organize sanayi bölgelerinde kurulacak, tarımsal hammaddeyi katma değere ve markaya dönüştürecek yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır.  Bu yatırımlar tamamlandığında istihdama önemli katkı sağlayacak, üretilen gayri safi milli hasıla ve ihracat artarak refah seviyesi yükselecektir. Bu yatırımlar için genişleyen OSB’lerimizde yatırıma davet ediyoruz. OSB’lerde yatırımcıların arsa tahsisinden itibaren bir yıl içerisinde yapı ruhsatını, yapı ruhsat tarihinden itibaren de iki yıl içerisinde yapısını tamamlayarak üretime geçmelerini bekliyoruz. Bu süreler yasal zorunlu süreler olup, bu sürede yatırımın tamamlamayanların arsa tahsisleri iptal edilmektedir. OSB’lerde arsa tahsis edilen yatırımcıları da yatırımlarını yasal süre içerisinde tamamlamalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar

Diğer Haberler

Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özer'den Erzurum depremiyle ilgili şok açıklama! Büyük deprem olacak mı? 
Atatatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, Erzurum'un Pasinler ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. 
Tasarruf finansman şirketleri gayrimenkul için birikime katkı sağlar mı?
Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen’in, bugünkü yazısında Tasarruf finansman şirketlerini kaleme aldı. Peki Tasarruf finansman şirketleri gayrimenkul için birikime katkı sağlar mı?
Ballıca Manzara Villaları nerede? Villa fiyatları ne kadar?
Ballıca Manzara Villaları projesinde satışlar devam ediyor. Peki Ballıca Manzara Villaları nerede bulunuyor, fiyatları ne kadar, teslimler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar…
Belediyelerden Gaziantep ve Edirne’de satılık 18 arsa! Yüzde 25 peşinat ve 3 taksit fırsatıyla!
Belediyeler Gaziantep ve Edirne’de yer alan 18 adet arsayı satışa çıkardı. Özel sağlık tesisi ve sanayi imarlı arsaların satış ihaleleri 21 Ocak ve 30 Ocak’ta yapılacak.
Emekli bayram ikramiyesinde ilk rakam ortaya çıktı! Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak?
Emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından gözler Ramazan Bayramı ikramiyesine çevrildi. 2025 Ramazan Bayramı ikramiyesinde ilk rakam ortaya çıktı. Ramazan Bayramı ikramiyesi 2025 ne kadar olacak?