20 Şubat 2019 Çarşamba

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi Eskihisar Mahallesi tarihi geçmişi ve sahip olduğu doğal imkanları ile koruma altında olan bir yerleşim yeridir. Köyün idari alanı 17 bin dönümdür. Bunun 2 bin dönümü yerleşim alanıdır. Köyde sit alanları geniş yer kaplamasına rağmen kimi uygulamalar ile sit alanları imara açılmaktadır'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- Eskihisar Mahllesi'nde kaldırılan sit alanlarının yıllara göre toplam yüzölçümü ne kadardır?
2- Sit alanı olmasına rağmen Eskihisar 102 ada 25 parselde bulunan alanda sit alanı korunması kaldırılıp imara açılmıştır. Alanda 12 adet villa yaptırılmıştır. İddiaya göre villaların inşaatını yaptıran Gebze Eski Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan döneminde belediye başkan yardımcısı olan Metin Gökçe'dir. Adı geçen alanda kaldırılan koruma kararının gerekçesi nedir?

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.