20 Şubat 2019 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1-  İBB kurum ve kuruluşlara arazi ya da bina tahsis ederken ne tür kriterli göz önüne almaktadır?
2- İBB Türkiye genelinde hangi dernek, vakıf ve diğer kurum ve kuruluşlara arazi ve bina tahsis etmiştir ya da kiralamıştır?
3-İBB ÇYDD'ye arazi ve bina tahsis etmiş midir ya da kiralamış mıdır?
4- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arazi ve bina tahsis edilen kurum ve kuruluşların adları nedir ve yöneticileri kimlerdir?
5- Söz konusu kurum ve kuruluşlara tahsis edilen arazi ve binaların yerleri, büyüklükleri ve günümüz piyasasında yaklaşık değerleri nedir?
6- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurum ve kuruluşlara kiraladığı arazi ve binaların kira dökümü nedir? Bu arazi ve binaların adresleri nedir?
7- Söz konusu arazi ve binalarda gelir elde etme amacıyla kullanılan var mıdır? Bunların ayrıntılı dökümü nedir?
8- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne arazi, bina ya da diğer türlü yardımlar için başvuran ancak reddedilen dernek, vakıf, kurum ve kuruluşların adları neledir? Başvuruların ret gerekçeleri nedir?

 

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.