5 Eylül 2015 Cumartesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar başkanlığında, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ve ilgili kurumlardan oluşan resmi heyet ile katılım sağlanan müzakerelerde Temel olarak 2015 yılında Paris'te imzalanması planlanan yeni anlaşma metni üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Bu çerçevede, konferansta yeni anlaşma ile Paris'te kabul edilecek kararlar hakkında görüşmeler yoğun bir biçimde müzakere ediliyor.

Taslak metinlerde yer alan hususlar, Türkiye heyeti tarafından titizlikle analiz ediliyor. Özellikle sera gazı emisyonlarının azaltılması ve Finansman konularına ilişkin bölümlere, ülkemizin ulusal çıkar ve öncelikleri de göz önünde bulundurularak müdahale ediliyor.

Toplantılar süresince Avrupa Birliği ve İran Heyetleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Başmüzakerecimiz Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR başkanlığında Dışişleri Bakanlığı ve AB Bakanlığı temsilcilerinin de yer aldığı bir heyet, AB Heyeti ile ikili görüşme gerçekleştirdi. AB Heyetine, ülkemizin BMİDÇS ve diğer gayri resmi toplantıları yakından takip ettiği, yeni rejimin etkin, kalıcı ve esnek olması görüşüne sahip olduğumuz, azaltım ve finansmanın önemli olduğu kadar Uyum konusunun da önemli olduğu, bu çerçevede Paris'te dengeli bir çıktı olması gerektiği, Eklere dayanan bir sistemi desteklemediğimiz Başmüzakerecimiz tarafından ifade edildi.

İran Heyeti ile yapılan görüşmede, Teknoloji alanında işbirliği yapılabilecek alanları belirlemek amacıyla karşılıklı ziyaretler yapılması kararlaştırıldı.

4 Eylül Cuma günü tamamlanacak olan bu oturumun ardından bu yılın Ekim ayında bir müzakere oturumu daha gerçekleştirilecek ve müzakerelere devam edilecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.