1 Eylül 2015 Salı

3. Boğaz Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Nissibi Köprüsü ve Kömürhan Köprüsü'nün de aralarında bulunduğu, dünyanın takip ettiği dev çelik Köprü yapılarına imza atan Türkiye, 14-16 Eylül tarihlerinde 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak. ECCS koordinasyonunda TUCSA tarafından İstanbul'da düzenlenen sempozyum, 36 ülkeden 200'e yakın kişiyi bir araya getirecek

Mayıs ayında devreye giren "Türkiye'nin Üçüncü Büyük Köprüsü" Nissibi Köprüsü, Asya ve Avrupa kıtalarını üçüncü kez buluşturacak olan 3. Boğaz Köprüsü, montajı hızla devam eden Körfez Geçiş Köprüsü ve yapımına başlanan Kömürhan Köprüsü'yle yapısal çelik sektöründe ilgiyle takip edilen Türkiye, önümüzdeki günlerde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu(SBIC 2015), 14-16 Eylül tarihlerinde İstanbul'da Wyndham Grand Kalamış Marina Otel'de gerçekleşecek. Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) koordinasyonunda TUCSA tarafından sekizincisi yapılacak olan Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu'na 36 ülkeden 200'e yakın uzman katılacak.

Prof. Dr. Gimsing ve Prof. Dr. Baochun geliyor

ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, sempozyumun ikisi uluslararası camiadan, biri de Türkiye'den olmak üzere çok önemli konuk konuşmacıları ağırlayacağını vurguladı. Konuklardan ilkinin Prof. Dr. Niels J. Gimsing olduğunu belirten Prof. Dr. Yardımcı, "Çelik köprüler alanında uluslararası duayenlerden biri olarak kabul edilen Gimsing, Storebælt Köprüleri, Øresund Köprüsü, Messina Boğazı Köprüsü, Cebelitarık Boğazı Köprüsü, Stonecutters Köprüsü, Tayland Körfezi Köprüsü, Long Beach'deki Gerald Desmond Köprüsü ve Golden Gate Köprüsü'nün de aralarında bulunduğu dünyanın en gözde çelik köprülerine danışmanlık yaptı" dedi.

Sempozyumun bir diğer konuğunun ise çin'den geldiğini belirten Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, Prof. Dr. Chen Baochun'un, çin'deki CFST (Concrete Filled Steel Tube) Kemer Köprü Standart Çalışmaları ve Uygulamalar (Application and Codification of CFST Arch Bridges in China) konulu özel bir sistemi sempozyum katılımcılarına anlatacağını açıkladı.

Çelik köprüler konusunda Türkiye'deki en yetkin kamu kuruluşu olan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sempozyumu desteklediğini açıklayan Yardımcı, "Karayolları, gerek sempozyumda bildiri sunarak, gerek üçüncü köprü ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Teknik Gezileri'nin şantiye organizasyonunu üstlenerek ve gerekse de sempozyumun davetli konuşmacısı olarak TUCSA'nın yanında yer alıyor" açıklamasında bulundu.

Hazırlıklar tamamlandı

ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı'nın verdiği bilgiye göre, sempozyum için 36 ülkeden 170 bildiri özeti toplandı ve 94 bildiri Bilim Kurulu'ndan "olur" aldı. Bildiri metinleri ve davetli konuşmacıların sunumları, seminer sırasında katılımcılara verilecek olan 8. Çelik Köprüler Sempozyumu Bildiriler Kitabı'nda toplandı.

Katılımcılara boğaz turu

8. Çelik Köprüler Sempozyumu renkli etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Sempozyumun ilk gecesi tekne turu ile İstanbul Boğazı'na açılacak olan katılımcılar ikinci gece yani 15 Eylül Salı akşamı da Adile Sultan Sarayı'nda ECCS'den gelen konuklar ve 13 ülkeden ödül kazanan proje müelliflerinin de katılımıyla görkemli bir gala yemeğinde buluşacak. Gala yemeğinde ECCS'nin Charles Massonnet Ödülü'de sahibini bulacak. Ödül, ECCS'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa'da çelik yapılarla ilgili teknik çalışmalara ve ECCS'in bu yöndeki çalışmalarına katkıda bulunanlara verilecek. Yine Gala yemeğinde iki kez ECCS Başkanlığı yapmış olan ve 60 yıllık ECCS'in ilk ve tek kadın başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı'ya da şükran plaketi verilecek. Yine ECCS'in 60. Yılı dolayısıyla önceki başkanlara ve genel sekreterlere de şükran belgesi sunulacak.

Tasarım ödülleri sahibini bulacak

8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu'nun ikinci günü olan 15 Eylül'de, ECCS'in en önemli etkinliklerinden Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni (European Steel Design Awards Ceremony) gerçekleştirilecek.  Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni ile 13 ülkeden gelen projelerden 10 projenin paydaşları "Awards of Merit" ödüllerini, uluslararası jüri tarafından belirlenen üç proje de "Awards of Excellence" ödüllerini alacak. Bu arada ECCS tarafından düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri'nin devamı niteliğinde, Türkiye dahil beş ülkeden gelen öğrenci projeleri de başarı ödüllerini alacak. Ödül töreni Wyndham Grand Kalamış Marina Otel'de yapılacak. Katılımcılara, yarışmaya katılan projeleri içeren "ECCS Steel Design Awards 2015" kitapçığı da dağıtılacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

Müteahhitler yeni binalardaki kör cephelerden kaçıyor! Maliyeti ise görenleri şaşkına çevirdi!
Yeni binalarda müteahhitler kör cepheleri sadece kaba bir şekilde sıvayla estetik kaygı gözetmeden bırakıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, bu cephelerin maliyetini bir örnekle hesapladı.
İstanbul konut piyasasında yeni dönem başlıyor!
Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da inşa edilecek kiralık konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projelerin İstanbul konut piyasasında yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Altın fiyatlarında son dakika! Bugün altın fiyatları kaç lira? 5 Temmuz 2025 canlı altın fiyatları! 
5 Temmuz Cumartesi günü altın fiyatlarında son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam, ata, gremse, atabeşli altın fiyatı kaç lira? Son dakika altın fiyatları...
Konut, altına göre ucuz kalmaya devam ediyor! 
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konutun altına göre daha ucuz kaldığını söyledi. 
Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'da meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem artçı değil! 
AFAD'dan yapılan açıklamada Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 14:24'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş kritik açıklamalarda bulundu.