31 Ağustos 2015 Pazartesi

Borcun ödenememesi halinde Konut satışa çıkarılıyor ve borç kapatılıyor. Peki Kredi ödemesi henüz tamamlanmamış ipotekli evin satışı mümkün mü?

İpotekli konut satışı
Konut Kredisi kullanarak aldığınız evin satışını ancak alıcı bulduğunuzda yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu şekilde alınan ya da satılan evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için bankanın bazı prosedürlerine uymanız gerekiyor.

Birinci yol: Evi peşin satmak
İlk yöntem evi peşin olarak satmak. Böylece elde ettiğiniz peşinle bankaya olan borcunuzu kapatıyorsunuz ve evin üzerindeki ipotek kalkıyor. 

İkinci yol: Konut kredisini devretmek
İpotekli evi satın alan taraf Konut kredisinden yararlanmak istediğinde, konut kredinizi kullandığınız bankada gerekli yasal işlemleri yaparak Devir teslimi gerçekleştirmek mümkün. Ya da ipotekli evin sahibinin Konut Kredisi kapatılarak, yeni Ev sahibi adına konut kredisi hesabı açılabiliyor. Yani, ev üzerinde ipotek hakkı olan banka, ipotekli evi alan kişiye yeni bir konut kredisi oluşturuyor. 

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.