31 Ağustos 2015 Pazartesi

Borcun ödenememesi halinde Konut satışa çıkarılıyor ve borç kapatılıyor. Peki Kredi ödemesi henüz tamamlanmamış ipotekli evin satışı mümkün mü?

İpotekli konut satışı
Konut Kredisi kullanarak aldığınız evin satışını ancak alıcı bulduğunuzda yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu şekilde alınan ya da satılan evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için bankanın bazı prosedürlerine uymanız gerekiyor.

Birinci yol: Evi peşin satmak
İlk yöntem evi peşin olarak satmak. Böylece elde ettiğiniz peşinle bankaya olan borcunuzu kapatıyorsunuz ve evin üzerindeki ipotek kalkıyor. 

İkinci yol: Konut kredisini devretmek
İpotekli evi satın alan taraf Konut kredisinden yararlanmak istediğinde, konut kredinizi kullandığınız bankada gerekli yasal işlemleri yaparak Devir teslimi gerçekleştirmek mümkün. Ya da ipotekli evin sahibinin Konut Kredisi kapatılarak, yeni Ev sahibi adına konut kredisi hesabı açılabiliyor. Yani, ev üzerinde ipotek hakkı olan banka, ipotekli evi alan kişiye yeni bir konut kredisi oluşturuyor. 

Yorumlar

Diğer Haberler

Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.