29 Ağustos 2015 Cumartesi

Bir zamanlar sayısız fabrikaların olduğu İstanbul Kağıthane'de Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 180 bin Yapı stokunun yüzde 40'inin Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile yenilenirken, 80 bin konutta yaşayan 240 bin kişi dönüşümle birlikte modern evlerin sahibi oldu.

Kağıthane’de istihdam imkanları arttı

İstanbul'un yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane'nin Çevre Düzenlemesi ve tarihi projeleri de hayata geçiyor. İstihdam imkanlarının da arttığı ilçede özellikle Ticari Gayrimenkul projelerinin hissedilir derecede ağırlığı bulunuyor.

Bütün bölge kentsel dönüşüm kapsamında

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yeni imar planlarıyla bütün bölgeyi kentsel Dönüşüm projesi içerisine aldıklarını söyledi. Kılıç, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını, gecekondu önleme bölgelerinin oluşturulması, fabrikaların ilçe merkezinden kaldırılması, komşuların birleşerek binaların ada bazında dönüştürülmesi yöntemlerini izleyerek yürütüyoruz" diye konuştu.

İlçenin zemini sağlam

Hamidiye ve Arıcılar da birer, Seyrantepe Mahallesi'nde iki gecekondu önleme bölgesi oluşturulduğunu ifade eden Kılıç, Kağıthane'nin sağlam bir zemin yapısına sahip olduğunu vurguladı. Kılıç, "Binaları da yenileyip sağlamlaştırarak, bölgemizin tamamını güvenilir kılmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İki kolej ve üniversite kuruldu

Sanayi tesislerinin gürültü, görüntü ve koku kirliliği getirdiğin altını çizen Kılıç,  dönüşümle buraları tasfiye ettiklerini bildirdi. Kapatılan fabrikaların imara açık alanlarında dönüşüm çalışmalarına başladıklarının altını çizen Kılıç, "İmarı olmayan yerleri de sosyal aktivite alanlarına dönüştürdük. Eski fabrikaların yüzde 50'sini eğitim, bilişim, teknoloji merkezi haline getirdik. Kalan bölümler de bu merkezlere destek ofis alanları olarak kullanılacak. Yapılan bu çalışmalarla Kağıthane'ye iki yeni kolej ve üniversite kazandırdık" ifadelerini kullandı.

’17 Ağustos ders oldu’

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nden ders çıkardıklarına vurgu yapan Kılıç, Depremi burada yaşadık. Depremin getirdiği yıkımlar ve acılar bize büyük bir ders oldu. Olası bir depremde aynı acıların Kağıthane'de yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.