27 Ağustos 2015 Perşembe

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2016 yılı Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak parametrelerden ilkini belirledi. 2016 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerine ilişkin liste Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle fabrika binasından Otel Hastane binalarına, banka binalarından benzin istasyonlarına, okul ve yurt binalarından meskenlere kadar 22 ayrı grupta toplanan binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.

YENİ DEĞERLEME 5 EKİM'DE YAPILACAK
Yeniden değerleme oranı 5 Ekim'de belli olacak. Bu yıl yeniden değerlemeye esas olacak enflasyon oranı temmuz itibarıyla yüzde 6.43 seviyesinde. Bu oran 5 Ekim'de yüzde 7 düzeyinde olursa, Arsa değerlerinin de yüzde 3.5 oranında artırılması söz konusu olacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL ARTACAK
Arsa değer artışının yüzde 3.5 olması halinde Ankara Güvenlik Caddesi'nde 100 metrekarelik bir dairenin vergisi 249 liraya çıkacak. Kaynak:Habertürk

Yorumlar

Diğer Haberler

Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...