23 Ağustos 2015 Pazar

Hurriyetemlak.com Emlak endeksine göre, amortisman süresinin 14 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Sarıyer.

SARIYER'DE ORTALAMA METREKARE FİYATI 9 BİN 541
İlçede metrekare fiyatları yüzde 7,4 arttı ve ortalama metrekare fiyatı 9 bin 541 liraya kadar çıktı. İlçede son bir yıllık fiyat artışı ise yüzde 30'u buldu. Kiralık konutların metrekaresinin 31 lira olduğu Sarıyer'de amortisman süresi ise 26 yıl.

TUZLA İKİNCİ SIRADA
İkinci sırayı yüzde 5,6 artışla Tuzla aldı. İlçede metrekare ortalama fiyat 2 bin 724 lira oldu. Yıllık artış ise yüzde 26'yı buldu. Kiralık konutların metrekare ortalama fiyatının 10 lira olduğu Tuzla'da amortisman süresi 23 yıl.

YÜZDE 4,5 ARTIŞLA BEYOĞLU ÜÇÜNCÜ
Üçüncü sırada ise yüzde 4,5 artışla Beyoğlu var. İlçede Satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 6 bin 429 lira, kiralık konutların ise 33 lira. Amortisman süresinin 16 yıl olduğu Beyoğlu'nda Satılık Konut fiyatları son bir yılda yüzde 17 oranında artış gösterdi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.