23 Ağustos 2015 Pazar

Denize yakınlığı, tarihi binaları ve ulaşımıyla dikkat çeken Karaköy, son yıllarda Gayrimenkul hareketlerinden nasibini alıyor. Galaport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların radarına giren bölge, şimdi de Arap yatırımcıların gözde alanı oldu.

Dünyada sermayesi ve itibarı ile nam salan bir Arap Yatırım fonu destekli yabancı bir grup, Türkiye'de Yatırım danışmanı bir firmaya Karaköy Arazileri için yetki verdi. Arap yatırımcıların en fazla ilgilendikleri yerler arasında fonların özellike Karaköy'deki Zürafa Sokak'la ilgilendiklerini belirtti.

EN AZ 750 MİLYON LİRALIK SOKAK
Arap yatırımcıların ilgilendiği Karaköy'deki Zürafa Sokak, 6 bin 300 metrekare alanda konuşlanıyor. Sokakta 4 katlı olan binalara, 7 kata kadar imar izni veriliyor. 44 bin metrekare alan ortaya çıkan evler için uzmanlar, metrekaresini minimum 6 bin dolardan hesaplayarak sokağın başlı başına servet olduğu dikkat çekiyor. Çıkan tutar ortalama 750 milyon TL. Bu da meşhur Zürafa Sokak'ın bir servet olduğunu doğruluyor.

YATIRIMLAR 1 MİLYAR TL'Yİ AŞTI
Bankaların ve finans şirketlerinin önemli temsilcilikleri ile sıra sıra dizilen bölgeyi Turizm ve eğlencenin çekim merkezi yapacak yatırımlara başlandı. Son değerlemelere göre bankalar Caddesi'nden Rıhtım Caddesi ve Kılıç Ali Paşa Camisi'ne kadar devam eden bölgedeki Otel yatırımlarının değeri 1 milyar TL'yi aştı.

NİŞANTAŞI BÖLGESİNE RAKİP OLACAK
Salıpazarı'ndan, Denizcilik İşletmeleri'ne kadar binaların etrafı tek tek çevrildi. Bölgede yakın markaj yapan grubun planı, Butik Otel, residence ve mağaza açmak... Firma yetkilileri, ortaya çıkacak sonucun Nişantaşı'na rakip olacağını söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ MARALAR GELECEK
Arap fon tarafından yetkilendirilen danışman firma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Zürafa Sokak'la anlaşılması halinde, açılacak mağazalar Türkiye'de bulunmayan dünyaca ünlü markalardan oluşacak.

METREARE FİYATLARI 20 BİN DOLARI BULDU
Gayrimenkul uzmanları, bölgedeki fiyatların günlük olarak değiştiğini belirtti. Bölgede metrekare fiyatları 6 bin dolardan 20 bin dolara kadar çıkıyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.