23 Ağustos 2015 Pazar

Bu durum, Daire sayısı olarak ise aynı dönemde geçen yıl 260 bin iken, bu yıl 154 bine geriledi. Yüzde 40 düşüş anlamına gelen bu tabloyu uzmanlar, sektörde azalan karlılığın yansıması olarak değerlendiriyor.

766 BİN 527 KONUT İÇİN YAPI İZİN BELGESİ VERİLDİ
Nitekim geçen yıl da Türkiye'de belediyeler 766 bin 527 Konut için Yapı kullanma izin belgesi vermişti. Yani bu kadar Konut tamamlanmış ve kullanıma hazır hale getirilmişti. Ancak geçen yıl ilk el konut satışı 541 bin 554'te kaldı. Bu konutların 54 bini devlete ait olduğu için, o kısım düşüldüğünde, geçen yıl 100 konutun 76'sı satılmış. Bu sene TÜİK'in açıkladığı satış rakamlarında ise Türkiye genelinde konut satışları haziran 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 oranında artmış durumda. TÜİK'e göre konut satışlarında, İstanbul 21 bin 612 adet konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,5) sahip olurken, satış sayılarına göre İstanbul'u, 12 bin 869 konut satışı ile (yüzde 11,6) Ankara takip ediyor.

İCRALIK GAYRİMENKUL İLANI ARTTI
Bu yılın şubat-mart döneminde Türkiye'deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık Gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250'yi aştı. Bunun dışında 6 bankanın sahibinden.com ve hurriyetemlak.com'da bin 300'ün üzerinde konut, 730'un üzerinde işyeri olmak üzere toplam 2 binin üzerinde ilanı bulunuyor. Hukuk Büroları takip ettikleri icralık dava dosyasının geçen yıla göre 3 kat arttığını ifade ederken, icralik.com'un patronu Can Emrah Özoral, "İcralık Gayrimenkul ilanında artış yüzde 35'lerde. Daha ilginci icralık ihalelere ilgi azaldı. Bu, ülkede ekonomik sıkıntı olduğunun en büyük ispatı" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

25 yıllık inşaat şirketinden kötü haber! Portex Grup'un konkordato talebi reddedildi!
2000 yılından veri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Portex İnşaat'tan kötü haber geldi. Mahkeme, Portex İnşaat'ın konkordato talebini reddederek iflasına karar verdi. 
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çataklı öncülüğünde hazırlanan 'Ceza Hukuku Özel Hükümler Pratik Çalışmalar Kitabı' satışa çıktı
Süleyman Demiren Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kamu Hukuku Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çataklı, Arş. Gör. Dr. Gökçe Tunç ve  Arş. Gör. Kıvanç Şentürk tarafından hazırlanan Ceza Hukuku Özel Hükümler ve Pratik Çalışmalar kitabı satışa çıktı.
Türk Kızılay’dan Fatih’te kiralık arsa!
Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul Fatih’te yer alan arsayı kiraya verecek. Arsanın kira bedeli 155 bin TL olarak açıklandı.
Emlak Konut GYO, Damla Kent Gayrimenkul Sertifikası hakkında yatırımcıları uyardı! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin
Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada Damla Kent Gayrimenkul Sertifikası hakkında yatırımcıları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Ataşehir’de konut fiyatları 1 yılda yüzde 40 arttı!
Algün Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, yaptığı açıklamada İstanbul Ataşehir’de konut fiyatlarının bir yılda ortalama yüzde 40 arttığını belirtti.