23 Ağustos 2015 Pazar

Bu durum, Daire sayısı olarak ise aynı dönemde geçen yıl 260 bin iken, bu yıl 154 bine geriledi. Yüzde 40 düşüş anlamına gelen bu tabloyu uzmanlar, sektörde azalan karlılığın yansıması olarak değerlendiriyor.

766 BİN 527 KONUT İÇİN YAPI İZİN BELGESİ VERİLDİ
Nitekim geçen yıl da Türkiye'de belediyeler 766 bin 527 Konut için Yapı kullanma izin belgesi vermişti. Yani bu kadar Konut tamamlanmış ve kullanıma hazır hale getirilmişti. Ancak geçen yıl ilk el konut satışı 541 bin 554'te kaldı. Bu konutların 54 bini devlete ait olduğu için, o kısım düşüldüğünde, geçen yıl 100 konutun 76'sı satılmış. Bu sene TÜİK'in açıkladığı satış rakamlarında ise Türkiye genelinde konut satışları haziran 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 oranında artmış durumda. TÜİK'e göre konut satışlarında, İstanbul 21 bin 612 adet konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,5) sahip olurken, satış sayılarına göre İstanbul'u, 12 bin 869 konut satışı ile (yüzde 11,6) Ankara takip ediyor.

İCRALIK GAYRİMENKUL İLANI ARTTI
Bu yılın şubat-mart döneminde Türkiye'deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık Gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250'yi aştı. Bunun dışında 6 bankanın sahibinden.com ve hurriyetemlak.com'da bin 300'ün üzerinde konut, 730'un üzerinde işyeri olmak üzere toplam 2 binin üzerinde ilanı bulunuyor. Hukuk Büroları takip ettikleri icralık dava dosyasının geçen yıla göre 3 kat arttığını ifade ederken, icralik.com'un patronu Can Emrah Özoral, "İcralık Gayrimenkul ilanında artış yüzde 35'lerde. Daha ilginci icralık ihalelere ilgi azaldı. Bu, ülkede ekonomik sıkıntı olduğunun en büyük ispatı" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor.