22 Ağustos 2015 Cumartesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen havalimanı arasında inşa edilecek Metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.

Bilgin, Bakanlığın İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek "Kaynarca- Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı" dedi.

7.4 KM UZUNLUĞUNDA HAT

Söz konusu hattın 7.4 kilometre uzunluğunda olacağını ve 3 adet delme tünel, 1 adet aç-kapa olmak üzere 4 istasyondan oluşacağını belirten Bilgin, sözleşmeye göre metro hattının Mart 2018'de tamamlanacağını söyledi.

İşin bitimiyle Kaynarca'dan Sabiha Gökçen havalimanı'na 13 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro çalışmalarının bitmesiyle Kadıköy'den Sabiha Gökçen'e raylı sistemlerle doğrudan ulaşımın sağlanacağını kaydetti.

Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca- Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten Bilgin, "Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul'da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada Ulaşım mümkün hale gelecek" dedi.

METRO HATTI TAMAMLANDIĞINDA SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA ULAŞIM SÜRELERİ:

-Kadıköy'den 46 dakika

-Ayrılık Çeşmesi'nden 44 dakika

-Kartal'dan 17 dakika

-Pendik'ten 12 dakika

-Sirkeci'den 59 dakika

-Yenikapı'dan 62 dakika

Yorumlar

Diğer Haberler

Doybalak Tarım'ın konkordato tasdik talebi kabul edildi! 
Aksaray, Eskil'de hırdavat, un, gübre, yem, hayvan vitaminleri ve bir çok ürün satışı yapan Doybalak Tarım'ın konkordato tasdik talebi kabul edildi.
Gölbaşı Lagom Life Villaları Temmuz 2025 güncel fiyat listesi!
Modern İskandinav mimarisini lüks ve konforla buluşturan Lagom Life Villaları’nda Temmuz 2025 fiyatları 65 milyon 500 bin TL’den başlıyor. 
Yatırımcıların gözü faiz indiriminde! Faizlerin düşmesi konut piyasasını nasıl etkileyecek? 
Faiz indirimi beklentisi, gayrimenkul sektöründe de hareketlilik yaratmaya hazırlanıyor. Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, faiz oranlarındaki olası düşüşün konut piyasasında yaratacağı etkileri değerlendirdi.
Müteahhitler yeni binalardaki kör cephelerden kaçıyor! Maliyeti ise görenleri şaşkına çevirdi!
Yeni binalarda müteahhitler kör cepheleri sadece kaba bir şekilde sıvayla estetik kaygı gözetmeden bırakıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, bu cephelerin maliyetini bir örnekle hesapladı.
İzmir Bofigo Muratbey'de 3 milyon 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut sahibi olma fırsatı!
Bofigo Muratbey tarafından, İzmir Torbalı'da inşa edilen İzmir Bofigo Muratbey projesinde konut fiyatları 3 milyon 750 bin TL'den başlıyor.