21 Ağustos 2015 Cuma

İç anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı devam ediyor. Giriş ve çıkışları "köpekbalığı ağzı" şeklinde projelendirilen, 9 Kasım 2012'de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğundaki tünelin bağlantı yolları tamamlandı.

"Özlemle 2016'yı bekliyoruz"

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve beraberindeki heyet, yüzde 73'ü tamamlanan Ilgaz Dağı'nda inşa edilen tünelde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, son tünelde 4 km'lik kısmın açıldığını belirterek, "Çankırı, Ilgaz sapağına kadar sıcak asfalt yapılması da Çankırı'yı hem Kastamonu'ya hem Karadeniz'e yaklaştıracak hem de Turizm açısından faaliyetine hareket getirecektir" dedi. Özcan, "Özlemle Ocak 2016'yı ve Nisan 2016'yı bekliyoruz. İnşallah her iki törende de birlikte olacağız. Işık görme töreni ve peşinden de inşallah taşıtların geçeceği tüneli bitirmiş olacağız" diye konuştu.

Işık yılsonunda görülecek

Teknik konularla ilgili bilgilendirme yapan Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ise şu bilgileri verdi: "Ilgaz tüneli çift olarak inşa edilen bir Tünel, şu anda yüzde 73 kazı ve destekleme imalatları tamamlanmış durumda. 2015 yılı sonunda tünelimizden ışığı göreceğiz hedefimiz bu. 2016 yılı Nisan ayına kadar tünelimizi tamamen açmış olacağız. Trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu Ilgaz tünelidir. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından 3. sırada yer almaktadır."

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.