21 Ağustos 2015 Cuma

İç anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı devam ediyor. Giriş ve çıkışları "köpekbalığı ağzı" şeklinde projelendirilen, 9 Kasım 2012'de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğundaki tünelin bağlantı yolları tamamlandı.

"Özlemle 2016'yı bekliyoruz"

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve beraberindeki heyet, yüzde 73'ü tamamlanan Ilgaz Dağı'nda inşa edilen tünelde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, son tünelde 4 km'lik kısmın açıldığını belirterek, "Çankırı, Ilgaz sapağına kadar sıcak asfalt yapılması da Çankırı'yı hem Kastamonu'ya hem Karadeniz'e yaklaştıracak hem de Turizm açısından faaliyetine hareket getirecektir" dedi. Özcan, "Özlemle Ocak 2016'yı ve Nisan 2016'yı bekliyoruz. İnşallah her iki törende de birlikte olacağız. Işık görme töreni ve peşinden de inşallah taşıtların geçeceği tüneli bitirmiş olacağız" diye konuştu.

Işık yılsonunda görülecek

Teknik konularla ilgili bilgilendirme yapan Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ise şu bilgileri verdi: "Ilgaz tüneli çift olarak inşa edilen bir Tünel, şu anda yüzde 73 kazı ve destekleme imalatları tamamlanmış durumda. 2015 yılı sonunda tünelimizden ışığı göreceğiz hedefimiz bu. 2016 yılı Nisan ayına kadar tünelimizi tamamen açmış olacağız. Trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu Ilgaz tünelidir. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından 3. sırada yer almaktadır."

Yorumlar

Diğer Haberler

Erişilebilir konut üretiminde özel sektörün önü açılmalı!
Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, erişilebilir konut üretiminde özel sektörün önünün açılması gerektiğini söyledi.
Mustafa Durna İnşaat’a 3 ay geçici konkordato koruması!
Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Mustafa Durna İnşaat Anonim Şirketi, hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı verdi. 
Konkordato talep eden Topdal Nakliyat İnşaat’a 2 ay geçici mühlet verildi!
Konkordato talep eden Topdal Nakliyat İnşaat Mahrukatçılık ve Tekstil Ticaret Ltd. Şti hakkında 2 ay geçici mühlet verildi.
Karayolları ve İl Özel İdare’den 2 şehirde satılık arsa, otel ve arazi!
Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü ve Sinop İl Özel İdaresi, Amasya ve Sinop’ta yer alan arsa, otel ve araziyi satışa çıkardı. Satış ihaleleri 12 Kasım ve 18 Kasım’da yapılacak.
İzmir Karaburun ve Çiğli’de 46 milyonluk satış! İki gayrimenkulün yeni sahipleri belli oldu!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'in Karaburun ve Çiğli ilçelerindeki iki önemli taşınmazın ihale yoluyla satışını  tamamladı. Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan bu taşınmazlar, rekor fiyata en iyi teklifi veren şirketlere devredildi.