20 Ağustos 2015 Perşembe

İstanbul'da Gayrimenkul fiyatlarındaki yükseliş trendi sürüyor. Dünyanın en fazla danışmanına sahip en büyük Gayrimenkul Danışmanlık şirketi olan Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, yapılan araştırmalara göre kiraladığı ya da satın aldığı evin toplu ulaşıma yakınlığının ilk sırada olduğunu söyleyen tüketici oranının yüzde 40 olduğunu söyledi. Erol, "Azımsanmayacak bu oran yüksek talebi kanıtlar nitelikte, bu talep karşısında Markalı Projeler de atağa geçiyor. yeni projeler ile değerlenen bölgelerde fiyat da artıyor" diye konuştu.

Lokasyon ilk sırada

Markalı projelerin yer seçimi yapılırken lokasyonun ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Erol, "Proje geliştiricileri yeni projelerini metroya yakınlığını ve genişlemesi muhtemel Metro güzergahını göz önünde bulundurarak değerlendiriyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda Kartal, Sancaktepe ve Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile oldukça değerlendi. Markalı Projeler buralarda yüksek maliyetli yatırımlar yapıyor. 3. havaalanı çalışmaları ise Kayabaşı ve Arnavutköy'de gerek Arsa fiyatlarını gerekse de gayrimenkul fiyatlarını arttırdı" diye konuştu.

Eylülde sektör hareketlenecek

Son yıllarda hız kazanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Kira fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu vurgulayan Emre Erol, "Evi yenilenen mal sahipleri yakın çevrelerde geçici süreyle kirada oturmayı tercih ediyor. Bu durumda Kira fiyatlarında da artış yaşanmasına zemin oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Öğrenciler piyasayı hareketlendirdi

Özellikle İstanbul'da üniversiteye yerleşen öğrencilerin de piyasanın hareketlenmesine katkı sağladığına da vurgu yapan Erol, "Talep arttıkça kiralar da artıyor. Burada yaşanan en büyük problem ev sahiplerinin kendi hesaplarına göre evlerini kiraya vermek istemesi. Aynı bölge içinde birbirine emsal teşkil eden evlerde kiralar çeşitlilik gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.