20 Ağustos 2015 Perşembe

Gayrimenkul uzmanları Ticari Gayrimenkul yatırımının diğer gayrimenkul yatırımlarına göre daha karlı ve gelir getirici bir Yatırım olduğunu belirtiyor. Tüm Yatırım araçlarında olduğu gibi dükkana yapılan yatırımın da kendi içinde birtakım Riskler barındırabileceği uyarısında bulunan gayrimenkul uzmanları, doğru bir yatırım için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu belirtiyor.

LOKASYON ÇOK ÖNEMLİ
Ticari bir gayrimenkul alırken dikkat edilecek en önemli unsur Lokasyon. Bu nedenle alınacak dükkanın gelişen, rant alan bir bölgede olması, nüfusunun yoğun ve yaya yolu üzerinde bulunması tercih edilmeli.

PARK İMKANINA DİKKAT
Yatırım yapılacak yerin, kolay erişilebilir, önünde kısa süreli park imkânının olması gibi koşullar göz önünde bulundurulmalı.

CEPHE GENİŞ OLMALI
Dükkanda çok fazla sayıda kolonun yer alması ya da cephesinin ince ve dar olması kullanım rahatlığını engelliyor.

BACA VE BAHÇE ŞART
Bahçe kullanım imkanları, mülkte baca olup olmaması, kaç giriş çıkışı olduğu gibi konular tercih edilme nedeni. Hatta bu özelliklere sahip dükkanları daha yüksek bedelle kiraya vermek mümkün olabilir.

TAPU KONTROL EDİLMELİ
Gösterilen bağımsız bölüm ile tapuda kontrol edilen bağımsız bölümün aynı yer olup olmadığına bakılmalı. Mülkün tapusu kat irtifakı veya tercihen kat mülkiyetli olmalı. Ticari mülklerde en sık karşılaşılan sorunlardan bir diğeri de Bodrum alanlarının aslında dükkanlara ait olmaması.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...