20 Ağustos 2015 Perşembe

Gayrimenkul uzmanları Ticari Gayrimenkul yatırımının diğer gayrimenkul yatırımlarına göre daha karlı ve gelir getirici bir Yatırım olduğunu belirtiyor. Tüm Yatırım araçlarında olduğu gibi dükkana yapılan yatırımın da kendi içinde birtakım Riskler barındırabileceği uyarısında bulunan gayrimenkul uzmanları, doğru bir yatırım için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu belirtiyor.

LOKASYON ÇOK ÖNEMLİ
Ticari bir gayrimenkul alırken dikkat edilecek en önemli unsur Lokasyon. Bu nedenle alınacak dükkanın gelişen, rant alan bir bölgede olması, nüfusunun yoğun ve yaya yolu üzerinde bulunması tercih edilmeli.

PARK İMKANINA DİKKAT
Yatırım yapılacak yerin, kolay erişilebilir, önünde kısa süreli park imkânının olması gibi koşullar göz önünde bulundurulmalı.

CEPHE GENİŞ OLMALI
Dükkanda çok fazla sayıda kolonun yer alması ya da cephesinin ince ve dar olması kullanım rahatlığını engelliyor.

BACA VE BAHÇE ŞART
Bahçe kullanım imkanları, mülkte baca olup olmaması, kaç giriş çıkışı olduğu gibi konular tercih edilme nedeni. Hatta bu özelliklere sahip dükkanları daha yüksek bedelle kiraya vermek mümkün olabilir.

TAPU KONTROL EDİLMELİ
Gösterilen bağımsız bölüm ile tapuda kontrol edilen bağımsız bölümün aynı yer olup olmadığına bakılmalı. Mülkün tapusu kat irtifakı veya tercihen kat mülkiyetli olmalı. Ticari mülklerde en sık karşılaşılan sorunlardan bir diğeri de Bodrum alanlarının aslında dükkanlara ait olmaması.

Yorumlar

Diğer Haberler

Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...