20 Ağustos 2015 Perşembe

Riskli alanlardaki hak sahipleri bu bölgeye taşınacak ve yıkılan yapıların yerini park alacak. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU, Kentsel Dönüşüm kapsamında devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgede Kentsel Dönüşüm müzesi kuracaklarını ifade eden Göksu, riskli alanlarda 6-7 saatte yıkılacak binayı 20 dakikada yıktıklarını ifade etti.

RİSKLİ ALANLAR YERİNE YEŞİL ALANLAR GELİYOR
Bölgede devam eden dönüşümle ilgili bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU, "Esenler'de 30 bin 89 bina bulunmakta. Bu binalarda 159 bin bağımsız birim var. Biz Esenler'de riskli alanlardaki binaları yıkacağız. Buradaki hak sahiplerini askeri alana yapılacak projeye taşıyacağız. Riskli alanlarda ortadan kalkan binaların yerini ise Şehir parkı alacak. Dünyanın kentsel dönüşümle üretilmiş birinci, alan itibariyle dünyada üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük Şehir parkı olacak. Yıktığımız binaların yerine yeni bir Yapı yapmıyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜZESİ GELİYOR
Esenler'de kentsel dönüşümün startı 5 Kasım 2012 yılında verildi. Bölgede mevcut yapıların yüzde 72'si güvensiz yapılardan oluşuyor. Esenler'de kentsel Dönüşüm kapsamında 2.5 milyon metrekarelik şehir parkı yapılıyor. Ayrıca bölgede Kentsel Dönüşüm Müzesi kurulacak. Bu müzede riskli alanların hikayesini anlatan materyaller sergilenecek. Askeri alanda hayata geçirilecek projeyle birlikte Esenler'de sosyal ve kültürel alanlar 5 kat, eğitim tesisi alanları 10 kat, Yeşil Alanlar 15 kat, sağlık tesisi alanları 35 kat arttırılacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.