20 Ağustos 2015 Perşembe

Küçük çaplı firmalar tek tek binaları yenilerken, büyük ölçekli Gayrimenkul şirketleri eski fabrika arazilerinde projeler geliştiyor.

ULAŞIM AVANTAJI VAR
Levent - Maslak, Kağıthane Seyrantepe ve Yenibosna-Güneşli aksında gerçekleşen sanayi alanlarının dönüşümün bir benzeri son dönemde Topkapı-Merter-Ataköy hattında gerçekleşiyor. tramvay, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havalanma yakınlığı ve merkezi konumuyla markalı Konut ve Ofis üreticilerinin ilgisini çeken bölgede peş peşe yeni projeler hayata geçiriliyor. Sanayi tesislerinin ve çarpık Konut yapılaşmasının yavaş yavaş dönüşümü, bölgede konut piyasasını canlandırırken, birçok Otel, AVM ve Ofis projesi de bölgenin çekim gücünü artırdı.

8 BİN LİRAYI GÖRDÜ
Bölgedeki nitelikli konut ihtiyacı nedeniyle yeni yapılan projelere talep fazla. Özellikle Araplar başta olmak üzere yabancı yatırımcılarının dikkatini çekmeye başlayan bölgede konutların metrekare birim fiyatları 4 bkı ile 8 bin lira arasında değişiyor. Ofislerin metrekare satış aralığı bin 900 ile 4 bin dolar, metrekare aylık Kira aralığı ise 10 - 25 dolar arasında bulunuyor.

CAZİBESİ ARTACAK
Bölgede, 17 Ağustos 1999 Depremi'nden önce yapılmış Deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapıların çoğunlukta olması nedeniyle kentsel dönüşümün de hızlanması bekleniyor. Nitelikli konutlara talebin artarak süreceğini belirten inşaat sektörü temsilcileri Dönüşüm çalışmaların yanı sıra fabrika, üretim tesisi ve sanayi sitelerinde dükkan sahipleriyle de görüşmeyi sürdürüyor. müteahhitler birkaç yıl içerisinde Topkapı Merter-Ataköy hattının cazibe merkezi haline geleceğini ve fiyatların daha da yükseleceğini ifade ediyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.