19 Ağustos 2015 Çarşamba

Yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye gelen Suriyeliler birçok kentte Kiralık ve Satılık Konut fiyatlarını artırdı. Bu artıştan Mersin de nasibini aldı. Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bir dönemler "ucuz Emlak kenti" olarak nitelendirilen Mersin'de özellikle son dönemde hem Kiralık hem de Satılık evlerin fiyatlarında aşırı yükselme olduğunu söyledi. 

'Emlak krizi yaşanıyor'

Mersin'de kiralık ve satılık konut fiyatlarının aşırı bir şekilde yükseldiğini, bunun en büyük nedeninin de kente gelen Suriyeliler olduğunu söyleyen Madenli, "Mersin'de Konut fiyatlarının artmasının sebebi Suriyelilerin gelmesi. Evlere olan yoğun ilgi dolandırıcılığı da beraberinde getirdi. Dolandırıcılar, normal fiyata kiraladıkları evleri fahiş fiyata Suriyelilere kiralıyor. Bunun sonucunda da Mersin, bu zamana kadar görmediği bir Emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" diye konuştu.

'300 kiralık ev kaldı'

Ev sahiplerinin evlerini kötü kullandığı gerekçesiyle Suriyelilerden şikayet ettiğinin altını çizen Madenli, Mersin'de yaklaşık olarak 300 adet kiralık ev kaldığını iddia etti. Madenli, "Özellikle üniversite eğitimi için şehrimize gelecek olan öğrencilerin acele etmesi gerekiyor. Aksi takdirde kiralık ev bulmak onlar için çok zor olacak" dedi.

'Tuhaf bir yapılaşma var'

Mersin'deki yeni yapılaşma projeleri hakkında bilgi veren Madenli, "Tuhaf bir yapılaşma gerçekleşiyor. Yeni Konut inşaatları Göçmen'den Mersin'in kuzeyine doğru gerçekleşiyor. Sıfır inşaatların o bölgelere yapılması ev fiyatlarını alabildiğine yükseltti. İkinci el konut talep edenler Güneykent, Yeni Mahalle, Pozcu ve Göçmen semtlerine yöneliyor" şeklinde konuştu.

'İnsanlar ev alıp kiraya veriyor'

Mersin'de kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olmasının, insanları ev alıp Kiralama yöntemine ittiğini de aktaran Madenli, bundan dolayı birçok kişinin Güneykent Mahallesi ve Yeni Mahalle bölgelerinden ev alarak kiraladıklarını da vurguladı.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.