17 Ağustos 2015 Pazartesi

Samsun'da Ev Sahipleri mültecilere ev vermek istemiyor. Ancak evlerini mültecilere kiralayan vatandaşlar fiyatları yükseltiyor. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, yaşanan sıkıntının mültecilerle yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirtiyor.

'Evler kullanılmaz hale geliyor'

Vatandaşların kiraya verdikleri evlerin kullanılmaz hale geldiğini vurgulayan Oral, "En büyük sıkıntı su ve Elektrik aboneliğini üstlerini alamamaları. Bu konu ile ilgili yetkililerle görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık. Mültecilere ikamet izni verilirken su, Elektrik ve doğal gaz aboneliği için izin verilmiyor. Evlerin bu giderleri ödenmediği takdirde borçlar evi kiralayan ev sahiplerine kalıyor" diye konuştu. Oral, "Vatandaşlar evlerini mültecilere kiraya vermek istemeseler bile yüksek fiyatlı kiraları kabul ettikten sonra mecburen kiraya vermek zorunda kalıyor" dedi.

'Kiralar daha da artacak'

Samsun'daki ev kiralarının çok yüksek olduğunun altını çizen Oral şunları söyledi: "Okullar yakın zamanda açılacak. Okulların açılmasıyla beraber şehrimize gelecek öğrencilerin kalacak ev bulma konusunda sıkıntı çekeceğini hissediyoruz. Ev bulma sıkıntısı artınca da Ev Fiyatları birden tavan yapıyor. Samsun'da 300-400 lira olması gereken kiraların fiyatı okulların açılmasıyla beraber 600-650 liraya kadar çıkabilecek."

'Sahte emlakçılara dikkat'

Kendini emlakçı diye tanıtan bazı dolandırıcıların da mültecileri ev bulmak vaadi ile dolandırdığını öne süren Oral, "Bu konuda şikayetler alıyoruz ancak dolandırıcılığı yapanlar Samsunlu Emlakçılar değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.