17 Ağustos 2015 Pazartesi

Samsun'da Ev Sahipleri mültecilere ev vermek istemiyor. Ancak evlerini mültecilere kiralayan vatandaşlar fiyatları yükseltiyor. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, yaşanan sıkıntının mültecilerle yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirtiyor.

'Evler kullanılmaz hale geliyor'

Vatandaşların kiraya verdikleri evlerin kullanılmaz hale geldiğini vurgulayan Oral, "En büyük sıkıntı su ve Elektrik aboneliğini üstlerini alamamaları. Bu konu ile ilgili yetkililerle görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık. Mültecilere ikamet izni verilirken su, Elektrik ve doğal gaz aboneliği için izin verilmiyor. Evlerin bu giderleri ödenmediği takdirde borçlar evi kiralayan ev sahiplerine kalıyor" diye konuştu. Oral, "Vatandaşlar evlerini mültecilere kiraya vermek istemeseler bile yüksek fiyatlı kiraları kabul ettikten sonra mecburen kiraya vermek zorunda kalıyor" dedi.

'Kiralar daha da artacak'

Samsun'daki ev kiralarının çok yüksek olduğunun altını çizen Oral şunları söyledi: "Okullar yakın zamanda açılacak. Okulların açılmasıyla beraber şehrimize gelecek öğrencilerin kalacak ev bulma konusunda sıkıntı çekeceğini hissediyoruz. Ev bulma sıkıntısı artınca da Ev Fiyatları birden tavan yapıyor. Samsun'da 300-400 lira olması gereken kiraların fiyatı okulların açılmasıyla beraber 600-650 liraya kadar çıkabilecek."

'Sahte emlakçılara dikkat'

Kendini emlakçı diye tanıtan bazı dolandırıcıların da mültecileri ev bulmak vaadi ile dolandırdığını öne süren Oral, "Bu konuda şikayetler alıyoruz ancak dolandırıcılığı yapanlar Samsunlu Emlakçılar değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’den Ankara Etimesgut’a bin 492 konutluk yeni proje müjdesi!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Etimesgut’da bin 492 konutluk yeni proje inşa edecek. Başkentliler tarafından merakla beklenen projenin ihalesi 11 Haziran’da yapılacak. 
Konut kredisiyle ev almak isteyenler yüksek faize takıldı! Şu dönemde kredi ile ev almak mantıklı mı? 
Konut sahibi olmak isteyen binlerce kişi konut kredisi ile ev almak için bankaların kapısını çalıyor. Peki şu dönemde konut kredisi ile ev almak mantıklı mı?
Mayıs 2025 kira artış oranı hesaplama!
Kira artışlarında referans alınan 12 aylık ortalama TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ise %48,73 olarak belirlendi. Bu ay kira bedeli 15 bin TL olan kiracı, yeni zamla birlikte 22.309,5 TL ödeyecek.
Altın mevduatı yüksek illerde ipoteksiz konut alımı arttı!
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda altın mevduatı yüksek illerde ipoteksiz konut alımının arttığını belirtti.
Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1.Etap 5.Kısım’ın ruhsatını aldı! 
Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1.Etap 5.Kısım’da 487 adet Konut ve 26 adet Ticari Üniteden oluşan toplam 513 adet Bağımsız Bölüme ait yapı ruhsatları alındı.