17 Ağustos 2015 Pazartesi

Samsun'da Ev Sahipleri mültecilere ev vermek istemiyor. Ancak evlerini mültecilere kiralayan vatandaşlar fiyatları yükseltiyor. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, yaşanan sıkıntının mültecilerle yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirtiyor.

'Evler kullanılmaz hale geliyor'

Vatandaşların kiraya verdikleri evlerin kullanılmaz hale geldiğini vurgulayan Oral, "En büyük sıkıntı su ve Elektrik aboneliğini üstlerini alamamaları. Bu konu ile ilgili yetkililerle görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık. Mültecilere ikamet izni verilirken su, Elektrik ve doğal gaz aboneliği için izin verilmiyor. Evlerin bu giderleri ödenmediği takdirde borçlar evi kiralayan ev sahiplerine kalıyor" diye konuştu. Oral, "Vatandaşlar evlerini mültecilere kiraya vermek istemeseler bile yüksek fiyatlı kiraları kabul ettikten sonra mecburen kiraya vermek zorunda kalıyor" dedi.

'Kiralar daha da artacak'

Samsun'daki ev kiralarının çok yüksek olduğunun altını çizen Oral şunları söyledi: "Okullar yakın zamanda açılacak. Okulların açılmasıyla beraber şehrimize gelecek öğrencilerin kalacak ev bulma konusunda sıkıntı çekeceğini hissediyoruz. Ev bulma sıkıntısı artınca da Ev Fiyatları birden tavan yapıyor. Samsun'da 300-400 lira olması gereken kiraların fiyatı okulların açılmasıyla beraber 600-650 liraya kadar çıkabilecek."

'Sahte emlakçılara dikkat'

Kendini emlakçı diye tanıtan bazı dolandırıcıların da mültecileri ev bulmak vaadi ile dolandırdığını öne süren Oral, "Bu konuda şikayetler alıyoruz ancak dolandırıcılığı yapanlar Samsunlu Emlakçılar değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.