17 Ağustos 2015 Pazartesi

Dönemin başbakanı merhum Turgut Özal tarafından 1988'de açılan Türkiye'nin ilk Alış veriş merkezi (AVM) Galleria yıkılıyor. Emektar AVM, aynı bölgede Dati Holding tarafından kurulması planlanan yeni proje kapsamında tarih olacak.

Proje 5 yılda tamamlanacak

Galleria'nın olduğu nokta ile arkasında yapılan deniz dolgu çalışmaları sonucu elde edilen alana Otel, Rezidans ve Ofis gibi binalarının kurulması planlanıyor. 500 bin metre karelik alanın üzerinde kurulacak yeni projenin yüzde 40'ı yeşil alan olacak. Üç etaptan oluşan ve 5 yılda tamamlaması beklenen proje yaklaşık 1 milyar 500 bin dolara mal olması bekleniyor. 10 ayrı blok halinde hayata geçirilecek yeni projenin alış veriş kısmı 2017'de faaliyete geçmesi planlanıyor.

Yıkım çalışmaları henüz başlamadı

Galleria'da henüz yıkım çalışmaları başlamazken binanın arka tarafındaki sahil kesiminde ise deniz dolgu çalışmaları yapılıyor. yeni proje bu dolgu alanı ile yıkılacak Galleria'dan arta kalan kısımda yapılacak. Aralıksız çalışan iş makineleri dolgu çalışmalarını sonlandırmaya çalışıyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.