15 Ağustos 2015 Cumartesi

mimar Serter Karataban'ın kurucusu olduğu TeamFores Mimarlık tarafından, İstanbul Ümraniye'de, ağırlıklı olarak Finanskent'in yabancı yönetici profilinin konaklama ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek tasarlanan DRS Loft ve Rezidans, esnek mekan çözümleri, kullanıcılarının ve çevresinin sosyal ihtiyaçlarına çözüm üretecek bir cazibe merkezi olmaya aday olarak hayata geçiriliyor.

DRS Loft ve Rezidans 'loft' anlayışıyla tasarlandı

Özellikle geçtiğimiz yüzyılın son çeyreğinde Amerika'da atıl durumdaki endüstriyel alanların sanatçılar ve bohem hayata uzak olmayan üst düzey yöneticiler tarafından tercih edilen konutlara dönüştürülmesiyle başlayan "Loft" anlayışıyla tasarlanan DRS Loft ve Rezidans'ın ofis olarak tasarlandığı, ancak ihtiyaçların ve taleplerin yeniden değerlendirilmesi sonucunda Konut bloğuna dönüştürüldüğü belirtiliyor. Bu sayede her biri yüksek tavanlı olan toplam 141 adet, 1+1, 2+1 ve Loft Daire seçeneklerinin ortaya çıktığı ifade ediliyor.

18 katlı olarak yükseliyor

Toplam 22 bin 383 metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen DRS Loft ve Rezidans, karşısında kurulan olan Finanskent'e ve hemen alt kısmından geçen TEM Otoyolu 2. köprü bağlantısına karşı yükselen, 18 katlı bir yüksek Yapı olarak tasarlanıyor.

Daireler Marmara Denizi manzaralı

Zemin katlarında bulunan Ticari birimlerle, park ve erişim kolaylıklarından dolayı tüm çevreye hizmet edebilecek nitelikte hayata geçirilen DRS Loft ve Rezidans'ın dördüncü katından itibaren tüm daireleri, Marmara Denizi manzarası sunuyor.

Konutlar birleşebiliyor

Teamfores Mimarlık tarafından kullanılan basit aks şeması sayesinde kişiselleştirilebilen koridorların bulunduğu DRS Loft ve Rezidans'ta bu koridorlar kullanıcılar için sosyal ve ortak alanlara dönüşebiliyor. Bu aks şeması, birden çok konutun birleştirilmesine de imkan veriyor ve bu sayede daha geniş Konut ihtiyacı duyanlara bu imkanı sunuyor.

Güvenlik en üst düzeyde

İçerisinde kapalı yüzme havuzu, oyun odaları, profesyonel olarak idare edilecek 200 metrekarelik spor salonu, her daireye özel kapalı depolama alanı gibi ayrıcalıkların sunulduğu DRS Loft ve Rezidans, şife ve parmak izi okuyucu gibi teknolojiyle üst düzey güvenlik sunuyor. Projede, özel loft terasların yanı sıra kuzey rüzgarından ve güneşin yakıcı etkisinden korunan, kentin gürültüsünden uzakta, yemyeşil peyzajıyla 600 metrekare alana sahip olan ve 24 saat kullanılacak ortak bir de teras bahçesi yer alıyor.

'Rol model olmaya aday proje'

TeamFores Mimarlık'ın kurucusu mimar Serter Karataban, A'dan Z'ye her noktası en ince ayrıntısına kadar tasarlanan, yüzlerce işletme senaryosu düşünülerek kurgulanmış DRS Loft ve Rezidans'ı, "Sadece kullanıcılarına değer katmayacak, konumlandığı lokasyonun dönüşmesine de önemli katkıları olacak, rol model olmaya aday bir proje" olarak tanımlıyor.

TeamFores Hakkında:

TeamFores Mimarlık, 1997 yılında İstanbul'da nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 1.000.000 m²'nin üzerinde proje ve uygulama gerçekleştirdi. 2002 yılında yaptığı Kuyubaşı Fidanlığı'na ait showroom binası, 2002-2007 yılları arasında özel sektörde yapılan en iyi 15 binadan biri seçildi ve 2007 yılında Arkitera İşveren Ödülü'ne aday gösterildi. Aynı Yapı, 2008 yılında Türkiye'nin tüm mimarlarının ilk yapılarını kapsayan "Mimarın İlk Yapısı Yarışması"nda ShortList'e kaldı ve ilk üç projeden biri olarak seçildi. 2004 yılında davetli mimar olarak Belçika'nın Gent şehrinde SMS2 Timing firmasına Ofis Projesi yaptı ve projenin uygulamasını denetledi. 2007 yılında yapımı tamamlanan, eski bir Rum evinin yenilenerek butik otele dönüştürülmesi projesinde İ'zaz Otel, kullanıcı oylarıyla İstanbul'daki en iyi B&B otel seçildi. TeamFores Mimarlık ayrıca 2007 yılında Dubai'de girdiği bir yarışmada 2. olurken, Katar'da 2008 yılında düzenlenen Katar Bilim ve Teknoloji Parkı Ziyaretçi Merkezi Uluslararası Mimari Proje Yarışması'nda ise 1. oldu. 2011 yılında iç ve dış mekan yenileme ve onarım çalışmaları TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Yamazaki Mazak Binası, ARKİV seçkilerine girdi. 2014 yılında The SBID International Design Awards'da Derindere Filo Kiralama Ofisi ile Intelligent Design kategorisinde finale kalmaya hak kazandı. Bener Hukuk Bürosu için Balmumcuda hem dış, hem de içmimarisi Teamfores tarafından tasarlanan 6 katlı bina, 2014 yılı Mimari Almanak kitabına girmeye hak kazandı. Milas Spor Salonu Projesi ise AR Awards 19th Cycle'da en iyi proje seçilerek, döngünün kazanan projesi oldu.

Serter Karataban, 2010 yılı Ocak ayında Ceyda Atıcı ve Cem Ercan ile birlikte Stüdyo Dinamo İçmimarlık Ltd. şirketini kurdu ve aynı yıl Nisan ayında, Burak Aluminyum için yaptığı stand tasarımı ile Yapı Endüstri Merkezi'nin düzenlediği geleneksel Yapı Fuarı'nda "Amacına En Uygun Fuar Standı Tasarımı" yarışmasında 3.'lük ödülünün sahibi oldu.

Karataban, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Işık Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi'nin de bulunduğu çok sayıda okulda davetli mimar olarak mesleki seminerler verdi. Birçok kez, yarışmalarda ve diploma projelerinde davetli jüri üyeliği görevlerinde bulundu.


konuthaberleri.com

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!
Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...