13 Ağustos 2015 Perşembe

İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde özellikle büyükşehirlerde inşa edilen lüks Konut projeleri, markalı projelerde, sosyal alanları olan Konut projelerinde ‘aidat' sorunu son yıllarda iyiden iyiye kritik önem taşımaya başladı. Etrafını duvarlarla çevrilmesinden sonra, çok sayıda Güvenlik görevlilerinin çalıştığı, yüksek lüks alan giderlerinin faturaları mal sahiplerine, kiracılara kesilmeye devam ediyor.

METREKARE BAŞINA AİDAT BEDELİ 3 TL
Havuz, spor salonu, basketbol ve futbol sahası, çocuk Eğlence alanları, alışveriş birimleri, Kafeler ve parklar... Hepimiz tüm bunları içinde barındıran bir sitede yaşamak isteriz. Ne var ki Kira bedelini bulan aidatlar Ev Sahipleri ve Kiracılar için ek yük getiriyor.

İstanbul'da Markalı Konut projelerinde metrekare başına aidat bedeli 3 TL'yi aşıyor. Bu da 100 metrekare bir ev için 300 lira anlamına geliyor. Bu evde yaşayan aile yıllık bütçesinden 3 bin 600 lirayı aidat için ayırmak zorunda kalıyor. Şehrin merkezinde ya da bahçeli villalarda ise gerçek anlamda Kira kadar aidat isteniyor. Bu evlerde aidatlar 800 lira ile 2 bin lira arasında değtiği ifade ediliyor. Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.