13 Ağustos 2015 Perşembe

EN FAZLA BOŞLUK ORANI KAĞITHANE'DE

İstanbul'da en fazla boşluk oranının yüzde 43 ile Kağıthane'de olduğunu belirten Gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ilçenin zamana ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Yaklaşık 4 yıl içinde bölgede 150 bin metrekareden fazla Ofis tamamlandığını söyleyen Tuğra Gönden, "Kısa sürede gelen yoğun arz bölgede arz-talep dengesini bozdu. Lokasyon olarak avantajı var. Ama maalesef burada da ofislerin çoğu yap-sat modeliyle hayata geçiyor ve bu risk yaratıyor" diye konuşuyor.

LEVENT'TE PROJE YAPACAK YER YOK

Maslak'ta boşluk oranı yüzde 20, Levent'te ise 14. Ancak Tuğra Gönden'e göre bu alanlarda riskten söz etmek doğru olmaz. Yılın ilk yarısında yeni biten ofisler olduğu için boşluk oluştuğunu, ancak bu durumun kısa sürede düzeleceğini belirten Tuğra Gönden, Levent'te proje yapacak yer olmadığını için mevcutların talep gördüğünü dile getirdi. Güneşli Basın Ekspres'te ise boşluk oranlarının, yüzde 20'lerden yüzde 8'e kadar gerilediğini söyleyen Tuğra Gönden, bunda fiyat avantajının etkili olduğunu belirtiyor.

ATAŞEHİR GELİŞECEK

Tuğra Gönden'e göre Anadolu yakasının cazibe merkezi Kozyatağı ve Ataşehir olacak. Kurumsal firmaların Kozyatağı'na yoğun talep gösterdiğini belirten Tuğra Gönden, Ataşehir'in de İstanbul Finans Merkezi ile gelişeceğini dile getiriyor. Üst üste gelen projelerin Ataşehir'de boşluk oranını arttırdığını belirten Tuğra Gönden'e göre yıllar içinde kademeli olarak bu oran düşecek. İstanbul ortalama boşluk oranının yüzde 15.6 olduğunu belirten Tuğra Gönden, merkezi iş bölgelerinden uzaklaştıkça her 2 yakada riskin arttığına dikkat çekiyor.

GİZLİ TALEP APARTMANDA

İstanbul'da çoğu Ofis kullanıcısının Mecidiyeköy, Şişli ve Beşiktaş gibi bölgelerde apartman dairelerinde olduğunu belirten Tuğra Gönden, "Pazardaki gizli talep apartman dairesinde. 3-5 kişi çalışan ve kurumsal olmayanlar bunu tercih ediyor. İş yeri için gerekli olan ruhsat bu dairelerde yok. Konuta ofis açmak yasal değil ama yaygın" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….