11 Ağustos 2015 Salı

Türkiye'nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO, Mall of İstanbul, Torium, Zafer Plaza, Korupark, Antalya Deepo Outlet'te 2015 yılının ilk yarısında (23 Mayıs 2014'te açılan Mall Of İstanbul hariç) birebirde geçen yılın aynı dönemine göre perakende cirosunu % 9.1 artırdı. Torunlar GYO portföyünde yer alan AVM'ler, Mall of İstanbul'un da katkısıyla 2015 yılının ilk yarısında 26.1 milyon ziyaretçi trafiğine ve 929 milyon TL perakende cirosuna ulaştı. Torunlar GYO portföyünde yer alan 7 Alışveriş Merkezi ile 378 bin 201 metrekare kiralanabilir alanı yönetiyor.

Perakende Sektörü ile ilgili görüşlerini dile getiren Torunlar GYO Varlık Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar, "2015 yılının ilk üç ayında Türkiye Ekonomisi reel %2.3 büyürken, perakende cirosu Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre nominal olarak % 6.2 büyüdü. Alışveriş merkezleri, kentlerin ekonomisine ve sosyal yaşamına yön veren stratejik yatırımlar olarak ön plana çıkıyor. Sektörün önemli markaları, alışveriş merkezlerinde pazar paylarını ve iş hacimlerini büyütüyor. Yılının ilk altı ayında 11 yeni AVM açıldı ve sektöre toplam 351 bin 092 metrekare kiralanabilir alan eklendi. 2015'in ilk beş ayında Kredi kartı ve banka kartı ile yapılan 208.4 milyar TL harcamanın 40.6 milyar TL'si AVM ve marketlerde harcandı ve geçen yıla göre %24.4 artış kaydedildi" dedi.

Torunlar GYO'nun kontrolündeki AVM'lerin performansına da değinen Dündar, "Çeyrek bazda değerlendirdiğimizde, birebirde perakende satışlarında ilk çeyrekte yıllık %10.3 olan büyüme, ikinci çeyrekte %7.9 olarak gerçekleşti. Bu yavaşlamada ikinci çeyreğin son ayı Haziran'da gerçekleşen genel seçimlerin ve gıda hariç Ramazan ayında perakende kanadında yaşanan cirosal düşüşün etkili olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

İlham İnan Dündar, yılın üçüncü çeyreğinde turizmin perakende sektörünü canlandırdığını vurgulayarak; "Özellikle Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerden gelen Turist sayısının artması, yaz aylarında ciro yükselişini yakalamamızı sağladı. Son çeyrek ise iç pazar açısından perakendede iyi geçecektir. Biriken Enerji dışa vurulacak, 2014'ten başlayarak alışverişini erteleyen tüketiciler frenden ayağını kaldıracaktır. Türkiye genelinde AVM'lerde geçen yıl 75 milyar lira ciro gerçekleşirken, 2015 yılında 90 milyar lira ciro hedeflenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Pendik Belediyesi 125.2 milyon TL’lik satış için düğmeye bastı! Güzelyalı’daki imarlı arsa 8 taksitle satışa çıkarıldı!
Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Güzelyalı’da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 125 milyon 243 bin TL olarak açıklandı.
Ordu'nun dev karma projesi Pera 352'de teslimler 5 yıl sonra! Pera 352'de konut fiyatları ne kadar?
Titiz Mühendislik ve Konut inşaat tarafından Ordu'da yükselen dev karma proje Pera 352'de teslimlerin 60 ay sonra yapılması planlanıyor. Peki Pera 352'de konut fiyatları ne kadar?
Emlak Katılım Tasarruf Finansman'ı 10 soruda tüm detaylarıyla!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Tasarruf Finansman’ın 81 ilde faizsiz ev, iş yeri ve araç satın almayı sağlayacak sistemiyle ilgili merak edilen soruları ve yanıtlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Simya Emlak Yatırım Güzellik ve Özel Sağlık Merkezleri konkordato ilan etti!
Simya Emlak Yatırım Güzellik Ve Özel Sağlık Merkezleri, mali krizden dolayı konkordato ilan etti. 
Cadde Loft’ta 3.5 milyon TL’ye! Yeni proje!
Ankara’da hayata geçirilen Cadde Loft projesinde yer alan konutların satış fiyatları 3 milyon 500 bin TL’den başlıyor. Projenin teslimleri Ekim ayında yapılacak.