10 Ağustos 2015 Pazartesi

Doğu Karadeniz'in önemli Turizm alanlarından biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'ün güzelliği havadan yapılan çekimlerde bir kez daha ortaya çıktı.

YILDA 2 MİLYON ZİYARETÇİ

Yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Uzungöl, yeşil ve mavinin buluşmasıyla ziyaretçilerine tarifsiz bir seyir keyfi sunuyor. Göl çevresinde bulunan 100'ün üzerinde ahşap otelde doluluk oranı şu anda yüzde yüze ulaştı.

YENİ AKTİVİTELER YAPILIYOR

Uzungöl beldesine olan bu ilgi göl çevresinde yapılan aktivitelere yenilerini ekledi. Daha önceden doğal manzara izleme, yürüme, tırmanma ve bitki örtüsü incelemeleri gibi aktiviteler yapılan Uzungöl çevresinde artık yamaç paraşütü, ATV pistleri, bisiklet turları, gölde kullanılan deniz bisikletleri ve çocuk oyun alanları göze çarpıyor.

Göl çevresindeki yürüyüş alanı Arap Turist kadınlar ve günü birlik gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Özellikle hafta sonları bölgeye aşırı ilgiden otopark ise bölgenin en önemli sorunlarından.

UZUNGÖL HAKKINDA

Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta olan Uzungöl deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunuyor.

BÖLGEYE ADINI VERMİŞ

Bir vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan Uzungöl, zamanla bölgeye de bu adın verilmesini sağladı.

Çevresinde trekking, kuş gözlem, botanik amaçlı turların yapıldığı uzun gölde daha yükseklerde bulunan yaylalarda görülmesi gereken yerler arasında.

Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda kurt, yaban keçisi, tilki, kafkas dağ horozu, yaban kazları gibi çeşitli hayvan türleri barındırıyor.

BOL MİKTARDA ALABALIK VAR

Uzungöl'ün içinde ise bol miktarda alabalık var. Gölün su sathı, mevsiminde gelen su miktarı ile bağımlı olarak farklılıklar gösterse de, genelde boyu 1000 metre, eni 500 metre, derinliği ise 15 metre civarında.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş’ın köklü tekstil firması Çimsa Tekstil konkordato ilan etti!
Kahramanmaraş merkezli 31 yıllık Çimsa Tekstil, mali zorluklar sebebiyle konkordato telaş etti. Mahkeme, firmaya 3 aylık geçici mühlet tanıdı. 
Simya Emlak Yatırım Güzellik ve Özel Sağlık Merkezleri konkordato ilan etti!
Simya Emlak Yatırım Güzellik Ve Özel Sağlık Merkezleri, mali krizden dolayı konkordato ilan etti. 
Orion Life İzmir’de 2 milyon 950 bin TL’den başlayan fiyatlarla! Teslimler 2026 Aralık’ta!
İzmir’in hızla gelişen ilçelerinden Karabağlar’da yükselen Orion Life projesinde yer alan konutların satış fiyatları 2 milyon 950 bin TL’den başlıyor. 
Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin 5-10 yıl sonra ‘Buralar eskiden dutluktu’ diyeceğiniz arazi bölgelerini açıkladı!
Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Bıuralar eskiden dutluktu’ diyeceğiniz arazi bölgelerini açıkladı.
Pendik Belediyesi 125.2 milyon TL’lik satış için düğmeye bastı! Güzelyalı’daki imarlı arsa 8 taksitle satışa çıkarıldı!
Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Güzelyalı’da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 125 milyon 243 bin TL olarak açıklandı.