10 Ağustos 2015 Pazartesi

İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

TABLİYELERİN YARISI MONTE EDİLDİ
Temeli 29 Mayıs 2013'de atılan projede asfalt yolu oluşturacak tabliyelerin yarıya yakını monte edilmiş durumda. Birkaç gün içerisinde de köprünün omurgasını oluşturacak çelik halatların yerleştirilmesine başlanacak. 24 saat mesai esasına göre 1100 işçi ve mühendisin görev yaptığı projede bugünlerde herkesin konuştuğu tek konu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay düzenlenen iftarda yaptığı açıklamalar.

EVLENEN İŞÇİLERİN DÜĞÜNÜ KÖPRÜDE YAPILACAK
Ramazan ayında şantiye sahasına gelerek işçilerle iftar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biraz önce masada sohbet ederken iki güzel karar aldık. Bu köprü açılana kadar evlenen bütün bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak. Masraflara Müteahhit firmadan şahitlik bizden olacak. Anneler tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Tüm Türkiye'yi kuşatacak bir büyük düğünü yapalım" açıklamasında bulunmuştu.

5 İŞÇİ DÜĞÜN HAZIRLIĞINDA
Aradan geçen bir ay sonunda köprüde görev yapan 5 işçi evlenmek için kolları sıvadı. Yaşları 25 ile 30 arasındaki 5 genç çalışan eylül ve ekim aylarında dünyaevine girmeye hazırlanıyor. 3. köprü projesinin yüklenicisi IC İçtaş Astaldi ortaklığının da evlenecek çiftlerin düğün masraflarını karşılayacağını duyurması, dünya evine girmeye hazırlanan işçilerin heyecanını ikiye katladı.

RAKAMLARLA MEGA PROJE
Yavuz Selim Köprüsü adı verilen 3. köprü, Garipçe ile Poyrazköy arasında 1408 metre uzunluğuna sahip olacak. 3. köprünün ayakları 20 metre derinlik ile 20 metre çapında bir tabana yerleştirildi. Ayaklar her iki yakada da deniz seviyesinden 12 metre derinliğe kadar indirildi. Böylece güvenlik ve sağlamlık en üst düzeyde sağlanmış oldu.

Toplamda 4.5 milyar lira maliyeti bulacak yeni köprünün üzerinden 10 şerit geçecek. 8 şerit karayolu, 2 şerit ise Marmaray ve İstanbul Metrosu'na entegre demiryolundan oluşacak. Proje sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve yeni yapılacak 3. havalimanı birbirine entegre tren yoluna sahip olacak. Yeni köprünün uzunluğu 1408 metre, köprü ayaklarının yüksekliği 320 metre, genişliği ise 59 metre olacak. 3. Köprü bu özellikleri ile dünyanın en uzun asma köprüsü unvanına kavuşacak. Kaynak:Milliyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Yatırımcı kiraya vermek üzere Türkiye'de konut almaktan vazgeçerse ne olur?
Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kira bedellerindeki yüksek artışa değinerek 'Yatırımcı kiraya vermek üzere Türkiye'de konut almaktan vazgeçerse ne olur?' sorusunu yanıtladı.
TOKİ’den 9 bin 522 TL taksitle konut fırsatı! 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yeni projesi için başvuru dönemi başladı. Söz konusu projeden 9 bin 522 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. 
Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'da meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem artçı değil! 
AFAD'dan yapılan açıklamada Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 14:24'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş kritik açıklamalarda bulundu. 
Bursa’da Doğru Giyim, Lolons Elektronik ve Necixs Tekstil’e 3 ay geçici konkordato süresi!
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Doğru Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Lolons Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. ve Necixs Tekstil Pazarlama Ltd. Şti. için üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanıdı.
İBB’den Pendik’te konut imarlı arsa! 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Pendik’te yer alan arsayı 10 milyon 25 bin 640 TL bedelle satışa çıkardı.