10 Ağustos 2015 Pazartesi

İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

TABLİYELERİN YARISI MONTE EDİLDİ
Temeli 29 Mayıs 2013'de atılan projede asfalt yolu oluşturacak tabliyelerin yarıya yakını monte edilmiş durumda. Birkaç gün içerisinde de köprünün omurgasını oluşturacak çelik halatların yerleştirilmesine başlanacak. 24 saat mesai esasına göre 1100 işçi ve mühendisin görev yaptığı projede bugünlerde herkesin konuştuğu tek konu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay düzenlenen iftarda yaptığı açıklamalar.

EVLENEN İŞÇİLERİN DÜĞÜNÜ KÖPRÜDE YAPILACAK
Ramazan ayında şantiye sahasına gelerek işçilerle iftar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biraz önce masada sohbet ederken iki güzel karar aldık. Bu köprü açılana kadar evlenen bütün bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak. Masraflara Müteahhit firmadan şahitlik bizden olacak. Anneler tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Tüm Türkiye'yi kuşatacak bir büyük düğünü yapalım" açıklamasında bulunmuştu.

5 İŞÇİ DÜĞÜN HAZIRLIĞINDA
Aradan geçen bir ay sonunda köprüde görev yapan 5 işçi evlenmek için kolları sıvadı. Yaşları 25 ile 30 arasındaki 5 genç çalışan eylül ve ekim aylarında dünyaevine girmeye hazırlanıyor. 3. köprü projesinin yüklenicisi IC İçtaş Astaldi ortaklığının da evlenecek çiftlerin düğün masraflarını karşılayacağını duyurması, dünya evine girmeye hazırlanan işçilerin heyecanını ikiye katladı.

RAKAMLARLA MEGA PROJE
Yavuz Selim Köprüsü adı verilen 3. köprü, Garipçe ile Poyrazköy arasında 1408 metre uzunluğuna sahip olacak. 3. köprünün ayakları 20 metre derinlik ile 20 metre çapında bir tabana yerleştirildi. Ayaklar her iki yakada da deniz seviyesinden 12 metre derinliğe kadar indirildi. Böylece güvenlik ve sağlamlık en üst düzeyde sağlanmış oldu.

Toplamda 4.5 milyar lira maliyeti bulacak yeni köprünün üzerinden 10 şerit geçecek. 8 şerit karayolu, 2 şerit ise Marmaray ve İstanbul Metrosu'na entegre demiryolundan oluşacak. Proje sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve yeni yapılacak 3. havalimanı birbirine entegre tren yoluna sahip olacak. Yeni köprünün uzunluğu 1408 metre, köprü ayaklarının yüksekliği 320 metre, genişliği ise 59 metre olacak. 3. Köprü bu özellikleri ile dünyanın en uzun asma köprüsü unvanına kavuşacak. Kaynak:Milliyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Nisanda 118 bin 359 konut satıldı! Bu konutları kimler alıyor? Tebernüş Kireçci'den çarpıcı açıklama geldi!
TÜİK, nisanda 118 bin 359 konut satıldığını açıkladı. Konut satış rakamlarını değerlendiren Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, bu konutları kimlerin aldığını açıkladı.
Mayıs 2025 kira artış oranı hesaplama!
Kira artışlarında referans alınan 12 aylık ortalama TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ise %48,73 olarak belirlendi. Bu ay kira bedeli 15 bin TL olan kiracı, yeni zamla birlikte 22.309,5 TL ödeyecek.
Ankara'da 10 bin 889 konut satıldı! Çankaya 1753 konut satışıyla ilk sırada!
TÜİK Ankara bölge müdürlüğünden alınan verilere göre Ankara’da Nisan ayında 10 bin 889 konut satıldı. İşte ilçe ilçe konut satış rakamları...
Tuzla Fars Pandros’ta güncel fiyatlar 7 milyon TL’den başlıyor! Teslimler Haziran’da!
Fars Pandros projesinde yer alan konutların satış fiyatları 7 milyon TL’den başlıyor. Projedeki konutların teslimleri Haziran ayında yapılacak. 
Riva Altınpark’ta konut fiyatları ne kadar? Riva Altınpark nerede? 
Riva Altınpark, Yıldızpark İnşaat imzasıyla Ankara, Altındağ'da inşa ediliyor. Peki Riva Altınpark’ta konut fiyatları ne kadar? Riva Altınpark nerede?