10 Ağustos 2015 Pazartesi

İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

TABLİYELERİN YARISI MONTE EDİLDİ
Temeli 29 Mayıs 2013'de atılan projede asfalt yolu oluşturacak tabliyelerin yarıya yakını monte edilmiş durumda. Birkaç gün içerisinde de köprünün omurgasını oluşturacak çelik halatların yerleştirilmesine başlanacak. 24 saat mesai esasına göre 1100 işçi ve mühendisin görev yaptığı projede bugünlerde herkesin konuştuğu tek konu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay düzenlenen iftarda yaptığı açıklamalar.

EVLENEN İŞÇİLERİN DÜĞÜNÜ KÖPRÜDE YAPILACAK
Ramazan ayında şantiye sahasına gelerek işçilerle iftar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biraz önce masada sohbet ederken iki güzel karar aldık. Bu köprü açılana kadar evlenen bütün bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak. Masraflara Müteahhit firmadan şahitlik bizden olacak. Anneler tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Tüm Türkiye'yi kuşatacak bir büyük düğünü yapalım" açıklamasında bulunmuştu.

5 İŞÇİ DÜĞÜN HAZIRLIĞINDA
Aradan geçen bir ay sonunda köprüde görev yapan 5 işçi evlenmek için kolları sıvadı. Yaşları 25 ile 30 arasındaki 5 genç çalışan eylül ve ekim aylarında dünyaevine girmeye hazırlanıyor. 3. köprü projesinin yüklenicisi IC İçtaş Astaldi ortaklığının da evlenecek çiftlerin düğün masraflarını karşılayacağını duyurması, dünya evine girmeye hazırlanan işçilerin heyecanını ikiye katladı.

RAKAMLARLA MEGA PROJE
Yavuz Selim Köprüsü adı verilen 3. köprü, Garipçe ile Poyrazköy arasında 1408 metre uzunluğuna sahip olacak. 3. köprünün ayakları 20 metre derinlik ile 20 metre çapında bir tabana yerleştirildi. Ayaklar her iki yakada da deniz seviyesinden 12 metre derinliğe kadar indirildi. Böylece güvenlik ve sağlamlık en üst düzeyde sağlanmış oldu.

Toplamda 4.5 milyar lira maliyeti bulacak yeni köprünün üzerinden 10 şerit geçecek. 8 şerit karayolu, 2 şerit ise Marmaray ve İstanbul Metrosu'na entegre demiryolundan oluşacak. Proje sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve yeni yapılacak 3. havalimanı birbirine entegre tren yoluna sahip olacak. Yeni köprünün uzunluğu 1408 metre, köprü ayaklarının yüksekliği 320 metre, genişliği ise 59 metre olacak. 3. Köprü bu özellikleri ile dünyanın en uzun asma köprüsü unvanına kavuşacak. Kaynak:Milliyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!
Altın fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçerken, 1 gram altın fiyatlarını görenler de inanamadı. İşte son dakika altın fiyatları 22 Eylül 2024…
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...