10 Ağustos 2015 Pazartesi

İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

TABLİYELERİN YARISI MONTE EDİLDİ
Temeli 29 Mayıs 2013'de atılan projede asfalt yolu oluşturacak tabliyelerin yarıya yakını monte edilmiş durumda. Birkaç gün içerisinde de köprünün omurgasını oluşturacak çelik halatların yerleştirilmesine başlanacak. 24 saat mesai esasına göre 1100 işçi ve mühendisin görev yaptığı projede bugünlerde herkesin konuştuğu tek konu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay düzenlenen iftarda yaptığı açıklamalar.

EVLENEN İŞÇİLERİN DÜĞÜNÜ KÖPRÜDE YAPILACAK
Ramazan ayında şantiye sahasına gelerek işçilerle iftar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biraz önce masada sohbet ederken iki güzel karar aldık. Bu köprü açılana kadar evlenen bütün bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak. Masraflara Müteahhit firmadan şahitlik bizden olacak. Anneler tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Tüm Türkiye'yi kuşatacak bir büyük düğünü yapalım" açıklamasında bulunmuştu.

5 İŞÇİ DÜĞÜN HAZIRLIĞINDA
Aradan geçen bir ay sonunda köprüde görev yapan 5 işçi evlenmek için kolları sıvadı. Yaşları 25 ile 30 arasındaki 5 genç çalışan eylül ve ekim aylarında dünyaevine girmeye hazırlanıyor. 3. köprü projesinin yüklenicisi IC İçtaş Astaldi ortaklığının da evlenecek çiftlerin düğün masraflarını karşılayacağını duyurması, dünya evine girmeye hazırlanan işçilerin heyecanını ikiye katladı.

RAKAMLARLA MEGA PROJE
Yavuz Selim Köprüsü adı verilen 3. köprü, Garipçe ile Poyrazköy arasında 1408 metre uzunluğuna sahip olacak. 3. köprünün ayakları 20 metre derinlik ile 20 metre çapında bir tabana yerleştirildi. Ayaklar her iki yakada da deniz seviyesinden 12 metre derinliğe kadar indirildi. Böylece güvenlik ve sağlamlık en üst düzeyde sağlanmış oldu.

Toplamda 4.5 milyar lira maliyeti bulacak yeni köprünün üzerinden 10 şerit geçecek. 8 şerit karayolu, 2 şerit ise Marmaray ve İstanbul Metrosu'na entegre demiryolundan oluşacak. Proje sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve yeni yapılacak 3. havalimanı birbirine entegre tren yoluna sahip olacak. Yeni köprünün uzunluğu 1408 metre, köprü ayaklarının yüksekliği 320 metre, genişliği ise 59 metre olacak. 3. Köprü bu özellikleri ile dünyanın en uzun asma köprüsü unvanına kavuşacak. Kaynak:Milliyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...