8 Ağustos 2015 Cumartesi

Tarihin aydınlatılmasında en önemli unsurlar arasında sayılan antik Kent ve yapıların onarım ve ayağa kaldırılması işlerinde çok hassas ve titiz çalışmanın yanında, en uygun ekipman ve malzeme seçimi de büyük önem taşıyor.

Antik kentleri oluşturan binlerce taş ve Mermer parçasını toprağın altından büyük çabalar ile çıkaran arkeologlar, bunların bir araya getirilmesinde de KYK Yapı Kimyasalları ürünlerini tercih ettiler.

Uygarlığın beşiği sayılan Anadolu'daki en önemli yerleşimlerden Olimpos antik kentinin ayağa kaldırılması çalışmalarını yürüten Anadolu Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi'nin arkeoloji bölümlerinden Bilim adamlarının oluşturduğu ekipler, tüm restorasyon işlerini yürütür ve en önemli parçaları birleştirirken, eski ve tarihi Yapı restorasyonunda kullanılmak üzere özel geliştirilmiş, yapısı ve rengi ile tarihi dokuya tamamıyla uyumlu olan KYK Yapı Kimyasalları Restorasyon Harcı'nı kullandılar.

Olimpos'ta gerçekleştirilen "mevcut yapıların korunarak, onarım ve güçlendirme çalışmaları" ve "kazılarda çıkan kolon, kirişlerdeki, kemerlerdeki çatlakların doldurulması, tamir edilmesi, açığa çıkan yerleşim yerlerinin yine kalıntılardan çıkan eski taşlar/molozlarla tekrar örülmesi" işlerinde, yalnızca MegaPro Restorasyon kullanıldı.
 

Yorumlar

Diğer Haberler

Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!
Ak Parti hükümeti, gayrimenkul alım satımındaki tapu harç oranlarında indirime gidilmesi için yasa teklifi sunacak. İşte konu ile ilgili son dakika detayları….